POVREĐENA DVA RUDARA U U BORU: U vreme nesreće nisu smeli da budu na radnom mestu?
Na lice mesta došla je ekipa hitne pomoći, Foto: Dado Đilas

INCIDENT

POVREĐENA DVA RUDARA U U BORU: U vreme nesreće nisu smeli da budu na radnom mestu?

Na lice mesta došla je ekipa hitne pomoći

Objavljeno:

Dvojica radnika podizvođačke kineske firme"JCHX", koja obavlja poslove na projektu otvaranja rudnika "Čukaru Peki" kod Bora, povređena su jutros pred kraj treće smene, saznaje veb sajt istmedia.rs.

Kako saznaje ovaj sajt, povređeni su srpki državljani, miner, koji je zadobio prelom noge, i pomoćnik rudara iz Bora kome je povređena kičma.

Nesreća se dogodila uoči miniranja niskopa budućeg rudnika, tako što je iz odredjenih cevi pod pritiskom istisnuto kamenje koje je povredilo radnike, rekao izvor.

Na lice mesta došla je ekipa hitne pomoći, a povređene radnike iznele su kolege. Došla je i rudarska inspekcija koja treba da utvrdi uzroke nesreće.

O težini povrede rudara novinari nisu mogli da dobiju informaciju u trijaži borske bolnice, jer je rečeno da niko nema ovlašćenja za to osim direktora, koji je bio nedostupan.

Ovaj portal saznaje da Boranin koji je povredjen nije smeo u to vreme da bude u rudniku, pa istraga treba da utvrdi ko mu je naložio da se spusti na mesto koje treba da bude minirano.

Sve aktivnosti su obustavljene nakon nesreće koja se dogodila manje od 24 sata pošto je ministar rudarstva Aleksandar Antić u Boru rekao da je u kompaniji Ziđin znatno umanjen broj povreda na radu u odnosu na nekadašnji RTB.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.