JUTKU ĆE DA HAPSE! Danas se nije pojavio pred sudom, PRIČA MU SE NE POKLAPA SA VERZIJOM NJEGOVE ŽENE
Milutin Jeličić Jutka, Foto: Printscreen

Au! SKANDALČINA

JUTKU ĆE DA HAPSE! Danas se nije pojavio pred sudom, PRIČA MU SE NE POKLAPA SA VERZIJOM NJEGOVE ŽENE

Sudija je pomerio glavni pretres za 15. jun u 11 časova i izdao je naredbu da optuženi bude priveden.

Objavljeno:

Suđenja Milutinu Jeličiću Jutki za polno uznemiravanje Marije Lukić nastavlja se danas u Osnovnom sudu u Kruševcu.

Prema pisanjima medija, Milutin Jeličić Jutka nije se pojavio na današnjem ročištu i izdata je naredba da on bude priveden.

Njegov pravni zastupnik, kako se navodi, rekao je da mu je Jeličić juče popodne saopštio da ima zdravstvene tegobe, dok je njegova supruga izjavila da on nije dobio poziv za ovo ročište.

. Borivoje Borović, Marijin advokat, je izjavio da je to nepoštovanje suda, kao i da imamo video dokaze da Jeličić u izbornoj kampanji i da vija po selima oko Kruševca. Sudija je pomerio glavni pretres za 15. jun u 11 časova i izdao je naredbu da optuženi bude priveden.

Pre suđenja ispred zgrade suda došli su predstavnici inicijative “Ne davimo Beograd”, kao i žene u crnom. Ispred suda su raširile transparente na kojima piše: Pravda za Mariju, Stop nasilju nad ženama, Stop seksualnom uznemiravanju žena, i ja sam marija, ima nas još…

Marija se na sudu pojavila u pratnji svog advokata, Borivoja Borovića.

foto: Espreso

Podsetimo, Jeličić je optužen da je polno uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić.

Prošle su dve godine otkako je Lukićeva objavila deo od 15.000 lascivnih poruka koje je tokom dve godine dobijala od tada naređenog, Jeličića. Poruke je kao dokaze za navode o seksualnom uznemiravanju, pretnjama i mobingu uz tužbu priložila sudu. Prijavu protiv Milutina Jeličića je podnela 8. marta 2018, a sutradan je dobila rešenje o otkazu.

Suđenje je počelo krajem te godine u Brusu, ali su ročišta više puta odlagana zbog izostanka advokata odbrane, kao i navodnih zdravstvenih problema Jeličića. Jeličić sve vreme tvrdi da je postupak pokušaj političke diskreditacije, da je sa njegovog službenog telefona bilo ko mogao da šalje poruke i tokom celog postupka sve optužbe negira.

Inače, sem Marije Lukić, optuženog Jeličića prijavilo je još sedam žena, ali je optužni predlog podignut samo u slučaju Lukićeve.

(Espreso.co.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.