OKO 1 JE U KAFANU DOŠAO ČOVEK I SEO S NJIM: Misterija nestanka mornara, MARKOV BRAT KAŽE DA SE SVE VIDI NA KAMERAMA
Posle kupovine, kolega se vratio na brod između 20 i 21 čas, Foto: Facebook

NESTAO

OKO 1 JE U KAFANU DOŠAO ČOVEK I SEO S NJIM: Misterija nestanka mornara, MARKOV BRAT KAŽE DA SE SVE VIDI NA KAMERAMA

Posle kupovine, kolega se vratio na brod između 20 i 21 čas

Objavljeno:

Brat Marka Paleževića (22), koji je nestao u petak, 29. maja u Novom Sadu, a koga su neposredno pre toga snimile kamere obližnje pumpe, rekao je da ga muče sumnje, te da se ovakvo nešto nikad ranije nije desilo. Čvrsto je uveren da se njegov brat ne bi mogao izgubiti, te da bi se uvek javio njemu, Danijelu, ili njihovom trećem bratu. Rekao je i da je policija traga za Markom, ali da porodica nema informacija o tome kako potraga napreduje.

- Stojimo u mestu, ništa nam konkretno ne govore - rekao je Danijel Paležević za Telegraf dodajući da se zato odlučio na objavu koja je za nekoliko sati prostrujila društvenim mrežama i dospela u medije.

Hronološki nas je razgovorom doveo do momenta nestanka. Najpre je brod na kom Marko radi kao mornar stigao iz Kostolca u Novi Sad oko 16 časova. Posle 17 on i jedan kolega otišli su da kupe hranu i sve što im treba.

- Za neki dan bi došao kući. Mesec dana radi, mesec odmara - objašnjava dinamiku posla svog mlađeg brata koga kod kuće čekaju supruga i dvoje dece.

Posle kupovine, kolega se vratio na brod između 20 i 21 čas, a Marko je otišao u kafanu. Potom su ga snimile kamere sa pumpe i kao vreme njegovog nestanka uzet je period između ponoći i jedan čas ujutro 29. maja.

foto: Privatna arhiva

- Ovo mu se nikad nije ovako dešavalo, uvek se javi ili meni ili bratu. Da je slobodan, da ima mogućnost da se javi, javio bi se njemu ili meni sigurno - započinje priču.

- Inspektor je posle otišao u kafanu. Njemu su rekli da je sam sedeo u kafani, da je izašao pre ponoći i da su mu pomogli da izađe, jer je bio mnogo pijan - prenosi one informacije koje su podelili sa njim, ne navodeći sa kim je inspektor tačno razgovarao.

Potom je i sam otišao u istu kafanu da čuje šta se desilo, ali, kako kaže, informacije su se razlikovale.

- Meni su rekli da je izašao oko jedan, da se tokom noći pojavio neki dečko, popio dva pića sa njim i otišao, a da je Marko potom izašao sam iz kafane - kaže dodajući da su i njemu kazali da je bio pijan, ali da je mogao sam da ustane sa stolice, kao i da nije saznao o kom je dečku reč.

To mu je, kaže Danijel, rekla konobarica koja je radila to veče.

Tri posete kafani, dve priče

Treća poseta kafani, u koju su otišli Markovi brat i majka, vratila je priču na prvobitnu - mladić je iz nje izašao navodno oko ponoći.

Danijel nam je kazao i da su se njih dvojica čuli to veče oko 20 časova, ali i da je preko Vibera značajno kasnije imao još jedan razgovor.

- Čuo se sa suprugom u 23.35 i rekao joj da kreće na brod - navodi dodajući da ne zna šta bi se moglo desiti, te da Marko nije imao nikakav problem, kao i da je on siguran u to da se njegov mlađi brat ne bi mogao izgubiti.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media