BERBERIN JE NA SUDU PRAVIO HAOS! Isplivao šokantan video snimak, sve se vidi! (VIDEO)
Pripremno ročište u Višem sudu u Nišu bilo je zatvoreno za javnost, Foto: Printscreen/Youtube/Večernje novosti

BEZ TRUNKE KAJANJA

BERBERIN JE NA SUDU PRAVIO HAOS! Isplivao šokantan video snimak, sve se vidi! (VIDEO)

Pripremno ročište u Višem sudu u Nišu bilo je zatvoreno za javnost

Objavljeno:

Ninoslav Jovanović zvani Malčanski berberin (46) napravio je pravi cirkus na početku suđenja za otmicu i silovanje male Monike K. (12).

Jovanović nije pokazao ni trunku kajanja, a roditeljima nesrećne devojčice nije se čak ni izvinio. Na sve to, odmah je otpustio advokata po službenoj dužnosti, a tražio je i izuzeće tužiteljke, optuživši je da je pristrasna.

Inače, pripremno ročište u Višem sudu u Nišu bilo je zatvoreno za javnost.

Nešto pre devet časova u dvorište Višeg suda ušla su čak tri kombija Ministarstva pravde, jer su mere bezbednosti tokom suđenja postignute na najniši nivo. Jovanović je izveden iz srednjeg kombija, dok su ga zatvorski čuvari držali za ruke, a lice mu je bilo pokriveno maskom i vizirom.

Uveden je na drugi sprat sudnice, gde su ga, osim branioca i tužioca, dočekali i Monikini roditelji, Robert i Aleksandra K.

Međutim, pripremno ročište prekinuto je pre nego što je faktički i počelo jer je Jovanović na samom početku otkazao punomoćje svom braniocu Radenku Miladinoviću, koji je ovo dočekao sa olakšanjem.

- On nije bio za to da ga ja branim, a i ja imam previše godina da bih se sa tim nosio - kratko je rekao Miladinović, koji je prvi napustio sudnicu.

Nedugo potom i ostali akteri suđenja izašli su iz sudske zgrade jer je Jovanović u međuvremenu zatražio izuzeće zamenika tužioca Mirjane Velimirović zbog njene navodne ''pristrasnosti''. Usledila je kratka pauza, tokom koje je viši tužilac da taj zahtev Jovanovića odbije, ali pripremno ročište ipak nije nastavljeno, zato što je Malčanski berberin tvrdio da mu nisu dostavljeni nalaz i mišljenje veštaka.

Prema nezvaničnim saznanjima, tužilaštvo nije predložilo kaznu za berberina, već je zatražilo da se Jovanović oglasi krivim i osudi po zakonu, Zakon za Ninoslava predviđa kaznu od najmanje 10 godina zatvora, pa do doživotne robije, a na sudiji Tamari Savić je da proceni koliko zloglasni Malčanski berberin zaslužuje.

Podsetimo, Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim.

On je, kako se sumnja, 20. decembra, u selu Suvi Dol presreo devojčicu na putu do škole i oteo je. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten iz pritvora u martu prošle godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.

On je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.

Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao. Inače, M. K, koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi.

Devojčica je bila ošišana sa modricama po telu i smeštena u Klinički centar u Nišu radi oporavka, navodi Informer.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media