NOVI DETALJI O LEKARU KOJI JE NAVODNO OTROVAO KOLEGE: Sa Medicinskog univerziteta stiglo NOVO OTKRIĆE
Mladi doktor osumnjičen je da je sredinom maja, kolegama poslužio tortu u koju je prethodno ubacio koktel sedativa, Foto: Facebook

INCIDENT

NOVI DETALJI O LEKARU KOJI JE NAVODNO OTROVAO KOLEGE: Sa Medicinskog univerziteta stiglo NOVO OTKRIĆE

Mladi doktor osumnjičen je da je sredinom maja, kolegama poslužio tortu u koju je prethodno ubacio koktel sedativa

Objavljeno:

Vid Velikić, srpski psihijatar zaposlen u prestižnoj bolnici u Beču, otrovao je svoje kolege, kako se sumnja, u zatvoru u Gulersdorfu u Donjoj Austriji, gde je pri Ministarstvu pravde zaposlen u jednoj kazneno-popravnoj ustanovi.

Ovo je za "Blic" danas rečeno iz Medicinskoj univerziteta u Beču, gde je potvrđeno da je doktor Velikić angažovan pri Univerzitetu.

- Mogu da potvrdim da je doktor Velikić ovde zaposlen, ali zbog zaštite podataka ne mogu više da govorim o ovom slučaju. Takođe, incident se nije dogodio pri našoj bolnici, već u zatvoru u Gulersdorfu gde doktor Velikić radi za Ministarstvo pravde u ime Univerziteta - napisao je u svom odgovoru za "Blic" potparol Univerziteta.

Šokantna vest da je mladi, perspektivni doktor srpskog porekla uhapšen zbog sumnje da je poušao da otruje svoje kolege, zbog čega je i uhapšen, dobila je potpuno novu konotaciju kada je juče "Blic" obelodanio da je reč o sinu poznatog književnika i nekadašnjeg ambasadora Srbije u Austriji, Dragana Velikića.

Mladi doktor osumnjičen je da je sredinom maja, kolegama poslužio tortu u koju je prethodno ubacio koktel sedativa, zbog čega su kolege imale ozbiljne tegobe. Kolač koji je Velikić doneo na posao poslužio je za desetak svojih kolega, od kojih je jedan završio u Opštoj bolnici u Beču.

Sve dok nije urađena analiza krvi hospitalizovanog kolege, mislio se da je došlo do zaraze korona virusom, međutim rezultati su otkrili da u krvi ima dve vrste sedativa.

Velikić je u razgovoru sa policijom negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov branilac, rekavši da za sada "ne može više da komentariše budući da se još nije dovoljno upoznao sa predmetom".

Uprkos tome, motiv koji je Velikića naveo na ovako sumanut potez bila je, sumnja se, neuzvraćena ljubav, pošto je želeo da započne vezu sa jednom osobom s posla. Takođe, njegove kolege su, prema pisanju austrijskih medija, potvrdile da je Velikić i ranije imao čudne trenutke u svom ponašanju, da ih je proganjao, zbog čega je jedan od njih postavio video-nadzor na kući.

Navodno se na jednom od snimaka zabeleženim na tim kamerama vidi kako Velikić buši gume na njegovom automobilu, što će biti obuhvaćeno istragom.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.