OVO JE BIO ČUVENI POTPIS ZEMUNACA, UBIJALI SU UVEK PO ISTOM RECEPTU: Presretnu audijem, a onda...
Dušan Spasojević i Mile Luković, Foto: FACEBOOK / MATEJ BIMBO PETRUNIĆ

Legende devedesetih

OVO JE BIO ČUVENI POTPIS ZEMUNACA, UBIJALI SU UVEK PO ISTOM RECEPTU: Presretnu audijem, a onda...

Sredoje Šljukić Šljuka, vođa zvezdarskog klana, ubijen je iz ovakvog automobila

Objavljeno:

Oni koji prate krimi priče iz 90-ih, i, po mnogima najjači, zemunski klan, znaju za čuveni "audi smrti", koji je bio "potpis" za ubistva koja je vršila ova opasna grupa. U televizijskim izveštajima iz tog perioda se navodi da je iz ovog automobila i pokušan i atentat na premijera Zorana Đinđića na autoputu, koji nije uspeo. No, brojna ubistva pre toga su im uspela.

Sredoje Šljukić Šljuka, vođa zvezdarskog klana, ubijen je iz ovakvog automobila. Samo 10 dana kasnije, na isti način, iz istog automobila, ubijen je i Jovan Guzijan zvani Cuner, koji je bio Šljukićev venčani kum. Presreli su ga u Zemunu, na autoputu, i zasuli hicima iz audija u pokretu. Koristili su kalašnjikov.

Iz njega je likvidiran i visoki funkcioner saveznog MUP-a Nenad Batočanin, i Željko Škrba koji se zatekao sa njim u vozilu. Iz audija u pokretu ubijen je i kum Arkana Ražnatovića, Milan Đorđević, zvani Bombona.

Taktika je uvek bila ista: audijem bi presreli žrtve na putu, pucali iz vozila uglavnom iz kalašnjikova, a zatim velikom brzinom bežali i uspevali da se sakriju skupa s automobilom. Mafijaški klanovi zapravo vrlo često imaju "potpise", kojima žele da poruče da baš oni stoje iza nekog ubistva.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.