PRETUČENI ADVOKAT PRIČAO JE O ĐINĐIĆU I O OLIVERU IVANOVIĆU! Zastupao je Cecu i Zemunce, šokirao izjavom o Šiptaru
Goran Petronijević, Foto: Printscreen

UVEK U CENTRU PAŽNJE

PRETUČENI ADVOKAT PRIČAO JE O ĐINĐIĆU I O OLIVERU IVANOVIĆU! Zastupao je Cecu i Zemunce, šokirao izjavom o Šiptaru

Ko je zapravo advokat Goran Petronijević?

Objavljeno:

Tešak incident se dogodio u Njegoševoj ulici kada je grupa huligana pretuka 60-godišnjeg advokata Gorana Petronijevića i 70-godišnjeg sudiju Novicu Pekovića, koji je bio sudija Osnovnog suda, a u penziju je otišao kao predsednik Apelacionog suda.

Čuveni advokat i sudija su napadnuti stolicama i stolovima, a potom su brutalno pretučeni.

Goran Petronijević (60) je potvrdio napad, i da ni on niti Peković ne poznaju huligane. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja.

Podsećanja radi, Petronijević se nedavno oglasio u medijima, i tada je rekao da su političari iz redova demokratske vlasti bili su direktno umešani u ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, 12. aprila 2003, kao i da je deo političkog vrha je to znao, ali je ćutao zarad očuvanja vlasti!

Govorio je ranije i o ubistvu Olivera Ivanovića. Tako je on rekao da je ubistvo Olivera Ivanovića bilo je dobro isplanirano i da je u njega je umešan strani faktor, odnosno neka od stranih obaveštajnih službi sa ciljem da se destabilizuje taj prostor i izazovu sukobi.

Njegova gostovanja u emisijama inače su vrlo interesantna.

Ovaj advokat je prema Borisu Tadiću bio posebno žustar.

Podsećanja radi, evo koga je sve ovaj ugledni advokat zastupao.

Njegova biografija je i više nego zanimljiva, obzirom da je bio angažovan i u suđenju "zemuncima”, a zastupao je i Radeta Markovića.

Goran Petronijević je ugledni beogradski advokat. Bio je sudija Okružnog suda i 2014. član misije posmatrača referenduma na Krimu u Ukrajini.

Haški je advokat.

U Hagu je, naime, zastupao Veselina Šljivančanina, koji je oslobođen optužbi. U Tribunalu zastupa i Radovana Karadžića.

foto: Printscreen

Pored haških optuženika, među klijentima je i imao i poznate ličnosti poput Svetlane - Cece Ražnatović.

foto: Nebojša Mandić

Bio je angažovan i u suđenju "zemuncima”, a zastupao je i Radeta Markovića.

Prošle godine je šokirao izjavom da su Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, vođe zemunskog klana, koji su nađeni mrtvi u Meljaku 27. marta 2003, ubijeni ranije, a njihova lica su našminkana svežom crvenom farbom da bi se prikazalo da su ubijeni iste večeri tokom obračuna s pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ). S tim u vezi, kazao je da su njihova ubistva fingirana.

foto: FACEBOOK / MATEJ BIMBO PETRUNIĆ

On je tada za Alo objasnio da to zna jer je sproveo svoju istragu jer je branio Sašu Pejakovića Peleta, jednog od osuđenih u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, koji je poslednji video žive Šiptara i Kuma.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.