OVO JE JEDINA SLIKA ARKANA I GIŠKE KOJA POSTOJI: Sada je objavljena, a jedan detalj je KLJUČAN! (FOTO)
Arkan, Foto: Epa/Drago Vejnović

isplivala posle toliko godina

OVO JE JEDINA SLIKA ARKANA I GIŠKE KOJA POSTOJI: Sada je objavljena, a jedan detalj je KLJUČAN! (FOTO)

Važili su za najopasnije ljude u podzemlju

Objavljeno:

Željko Ražnatović Arkan i Đorđe Božović Giška važili su za najopasnije momke sa beogradskog asfalta. Radili su za sebe, malo i za Službu, čak i imali ideale i političke ambicije, ali jedno im je zajednično - važili su za najopasnije ljude u podzemlju.

Svaki je bio vladar svog vremena, a navodno su po nalogu Državne bezbednosti likvidirali ustaške zlikovce po Evropi i svetu, koji nisu mogli da budu slobodni bilo gde da odu.

Jedno samo nije bilo sigurno, a to je nedoumica da li su se ikada poznavali. Ova fotografija dokazuje da zaista jesu, a objavljena je na Instagram stranici "Legende podzemlja".

foto: Skreenshot

Božović je 1991. osnovao formaciju Srpska garda zajedno sa Branislavom Matićem Belim.

Kamp za obuku ove formacije nalazio se kod Borskog jezera. Srpska garda je učestvovala u borbama oko Gospića.

Božović je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima u okolini Gospića 15. septembra 1991, tokom borbe. Mesec dana ranije u Beogradu, u sačekuši je ubijen Branislav Matić Beli.

Željko Ražnatović je ubijen 15. januara 2000. godine, nešto posle 17 časova, u hotelu Interkontinental u Beogradu. Sahranjen je 20. januara na beogradskom Novom groblju.

Zajedno sa Ražnatovićem ubijeni su i njegovi prijatelji i kolege, bivši radnici Saveznog SUP-a, pukovnik Dragan Garić i major Milenko Mandić, pripadnik SDG, a koji su se tu zatekli u društvu Željka Ražnatovića. Postoji pretpostavka da je ubistvo bilo deo uklanjanja ljudi koji su "previše znali" i da iza njega stoji deo MUP-a Srbije.

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.