CRNOGORSKI RECEPT SMRTI U SRCU BEOGRADA: Napadač je nosio ZAŠTITNI ZNAK UBICA, a on je policiji DOBRO POZNAT
Pokušaj ubistva na Vračaru, Foto: printscreen

NEMAJU MILOSTI

CRNOGORSKI RECEPT SMRTI U SRCU BEOGRADA: Napadač je nosio ZAŠTITNI ZNAK UBICA, a on je policiji DOBRO POZNAT

Miloš Miljanović (33) iz Herceg Novog, pripadnik zloglasnog kavačkog klana uhapšen je prekjuče u Beogradu

Objavljeno:

Miloš Miljanović (33) maskiran i naoružan upao u baštu kafića, ali su se svi gosti u panici razbežali čim su ga videli Miljanović je pobegao ne ispalivši ni metak, a sumnja se da mu je meta bio "škaljarac" Miloš Nilović Runjo

Miloš Miljanović (33) iz Herceg Novog, pripadnik zloglasnog "kavačkog klana", uhapšen je prekjuče u Beogradu samo nekoliko sati nakon što je maskiran i naoružan automatskim pištoljem "uzi" upao u baštu kafića "Le pti bistro" na Vračaru!

Kad su ga videli na ulazu u baštu, svi gosti su se u panici razbežali, pa Miljanović nije stigao da ispali ni metak. U policiji sumnjaju da mu je meta bio "škaljarac" Miloš Nilović Runjo (31), koji je sedeo za stolom sa Nikolom Kovačevićem (39) i bivšim pripadnikom Žandarmerije Vojislavom Kostićem (39).

Pojurio ih, pa odustao

Upad maskiranog plaćenog ubice u baštu kafića u Braničevskoj ulici snimile su nadzorne kamere. Na snimku se vidi kako se na ulazu u baštu pojavljuje muškarac sa kapuljačom i silikonskom maskom za lice i vadi "uzi" iz torbe. Prvi ga je ugledao Nilović, koji je u sekundi skočio i počeo da beži! Za njim su pobegli i Kovačević i Kostić, pa zatim i svi ostali gosti. U roku od dve, tri sekunde, u bašti je ostao samo jedan čovek, koji je naoružanom napadaču bio okrenut leđima i sedeo je mirno kao da nije svestan šta se dešava oko njega.

Bekstvo

Miljanović je posle napada utrčao u zgradu u Nebojšinoj ulici, koja je u blizini kafića "Le pti bistro" Izvor iz istrage

Napadač je u prvi mah potrčao za "škaljarcima", ali se ubrzo predomislio, okrenuo se i izašao iz bašte, vrativši "uzi" u torbu.

Kako Informer prenosi pregledom snimaka video-nadzora sa okolnih zgrada utvrđeno kuda se kretao napadač posle upada u kafić, i on je brzo lociran.

- Utvrđeno je da je utrčao u dvorište jedne zgrade u Nebojšinoj ulici. To je samo pedesetak metara dalje od kafića "Le pti bistro". U prizemlju te zgrade je nekoliko apartmana koji se izdaju na dan i brzo je utvrđeno u kom se krio. Specijalci su mu zatim upali u stan, uhapsili ga i pronašli "uzi" sa prigušivačem, silikonsku masku i garderobu koju je koristio prilikom napada - objašnjava naš sagovornik.

Inače, Nilović i Kostić su bili bliski saradnici Vladimira Popovića, zvanog Vlada Pop, istaknutog pripadnika "škaljarskog klana" koji je likvidiran 1. decembra 2018. u Beogradu. Mediji su prenosili i da je Nilović bio sa Popovićem one noći kada je likvidiran. Vlada Pop je držao kockarnicu "Havana" u hotelu "Slavija", za koju se smatra da je bila okupljalište "škaljaraca". Popović je bio u žiži javnosti 2015, kad je uhapšen zajedno sa Kostićem zbog iznude 110.000 evra, automobila i stana od dvojice Beograđana, koji su tom prilikom brutalno pretučeni.

Prilikom hapšenja, kod Popovića, Kostića i njihovog prijatelja Dalibora Đorića pronađeno je 250.000 evra i 2.205.000 dinara, kao i pištolj, municija i oko pet grama marihuane. Protiv Popovića je kasnije obustavljen sudski postupak za iznudu jer je likvidiran, dok su Kostić i Đorić osuđeni na po tri godine zatvora.

Ministar nagradio policajce

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novčano je nagradio pripadnike beogradske kriminalističke policije koji su uhapsili Miloša Miljanovića, kao i inspektore koji su u Beogradu zaplenili 150 kilograma marihuane.

- Brze akcije i dobre informacije, koje su dovele do hapšenja osumnjičenih za ova krivična dela, pokazale su da treba da imamo potpuno poverenje u našu policiju, koja 24 časa dnevno radi svoj posao kako bi građani bili mirni i bezbedni od kriminalaca, pre svega od narkodilera - zaključio je Stefanović.

Što se Nilovića tiče, njegovo ime se pojavilo u srpskim medijima 2016, kad je uhapšen u restoranu "Durmitor" na Novom Beogradu, zajedno sa još devetoricom mladića, za koje se sumnja da su povezani sa "škaljarskim klanom". Među uhapšenima je bio i Kostićev brat Zvonimir. Protiv Nilovića i još dvojice tada je podignuta optužnica za nedozvoljeno nošenje oružja, jer su imali nelegalne pištolje. Međutim, samo jedan od njih je dobio kućni zatvor zbog toga, a Nilović i treći mladić su prošli bez kazne.

Iste godine, 2016, Nilović je priveden i u Budvi na informativni razgovor, kao bezbednosno interesantna osoba. Tad je proteran iz Crne Gore i zabranjen mu je ulazak u tu zemlju.

Više puta privođen

Zanimljivo je da je Nilović zapravo rođen u Nikšiću, ali je odrastao na beogradskoj opštini Voždovac i ima državljanstvo Srbije, ali ne i Crne Gore.

On je zatim priveden na informativni razgovor i u Beogradu krajem 2016, jer se sumnjalo da je oktobra te godine učestvovao u ubistvu vođe Partizanovih navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koji je, navodno, bio blizak "kavačkom klanu". Nilović je, međutim, pušten nakon saslušanja jer nije bilo dokaza da je učestvovao u tom zločinu.

Podsetimo, rat dva crnogorska klana, "škaljarskog" i "kavačkog", započeo je 2014, nakon nestanka 200 kilograma kokaina u španskom gradu Valensiji. Od tada je u međusobnim obračunima likvidirano više od 40 ljudi na obe strane.

U više ubistava korišćene su silikonske maske, poput one pronađene u stanu uhapšenog Miljanovića.

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.