MOMKU IZ LEVIJATANA KOJI JE DIVLJAO PO PRIHVATNOM CENTRU ZA MIGRANTE PRETI DUGA ROBIJA! Nema samo jedno delo
Filip Radenović, Foto: Printcsreen

AU

MOMKU IZ LEVIJATANA KOJI JE DIVLJAO PO PRIHVATNOM CENTRU ZA MIGRANTE PRETI DUGA ROBIJA! Nema samo jedno delo

Odmah je reagovala policija i pomahnitali Obrenovčanin je uhapšen na kapiji.

Objavljeno:

Filipu Radenović (20) iz Obrenovca, pripadniku grupe "Levijatan", koji je osumnjičen za krivično delo nasilničko ponašanje, prete tri godine zatvora zbog upada kolima u Prihvatni centar za migrante u tom gradu. Policija i tužilaštvo još prikupljaju dokaze o ovom slučaju, te je moguće da će zaprećena kazna pomahnitalom nasilniku biti još veća. Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu predložilo je sudu da Radenoviću odredi pritvor do 30 dana.

- To je Član 343 Krivičnog zakonika, a za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora i do tri godine - objasnila je za "Blic" tužilac Danijela Sinđelić iz Osnovnog tužilaštva u Obrenovcu, ali kako je dodala, policija i tužilaštvo još rade na ovom slučaju, tako da se može dogoditi da to nije jedino krivično delo za koje će biti osumnjičen.

Divljanje automobilom ovaj mladić prenosio je uživo na svom Fejsbuk profilu, tako da su korisnici mreža mogli da vide kako najpre probija žičanu ogradu Centra, a zatim ulazi na glavnu kapiju i jurca autom, sve vreme govoreći kako ne želi da mu "migranti siluju devojku".

- Ove ljude nećemo da povredimo, evo, ovde ćemo da upadnemo...Ne želim da moju devojku napadaju migranti! Ne želim muslimansku državu! Ne želim ovo da trpim - vikao je na sav glas, u automobilu je sa njim bio i pas.

Odmah je reagovala policija i pomahnitali Obrenovčanin je uhapšen na kapiji.

- Nakon događaja, tužilaštvo je obavešteno i na osnovu činjenica kojima je raspolagala kriminalistička služba policije u Obrenovcu, krivično delo je kvalifikovano kao nasilničko ponašanje. Međutim, nakon detaljnijeg pregleda snimka, tužilaštvo je u fazi prikupljanja još dokaza kako bi utvrdilo da li na strani osumnjičenog evetualno postoji još neko krivično delo, da li je izvršio napad na službeno lice ili neko drugo delo za koje se goni po službenoj dužnosti - rekla je za "Blic" tužilac Danijela Sinđelić.

Kako prenose beogradski mediji on je na saslušanju pokušao da se odbrani tvrdnjama da je bio isprovociran incidentima u kojima su navodno na teritoriji Obrenovca učestvovali štićenici prihvatnog centra. Takođe je i ponovo pominjao svoju devojku, tvrdeći da je i ona imala incident sa grupom migranata.

Nakon saslušanja, zamenik tužioca je predložio sudu da mu se odredi pritvor, a odluku o tome doneće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Obrenovcu.

Bihali: "Takvi su moji momci, temperamentni..."

Inače, Radenović je član pokreta "Levijatan" što je potvrdio i Pavle Bihali na svom zvaničnom Tviter nalogu, sramno braneći njegove postupke.

"Filip je član Pokreta. Filip nije mogao više da izdrži maltretiranje od strane migranata i odlučio se da uradi ovo. Iako nije nosio boje Pokreta i uradio je kao solo igrač ja se neću ograditi, takvi su moji momci, temperamentni i ispravni. Video je jako jako stresan. Uhapšen je", naveo je Bihali nakon što su mediji objavili ovaj sumanuti snimak upada u Prihvatni centar za migrante u Obrenovcu.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.