ALEKSANDAR SAMO ŠTO SE NIJE SRUŠIO: Zvao je Hitnu pomoć i reči doktorke će pamtiti za ŽIVOTA!
ilustracija, Foto: EPA / SANJAY BAID

ispovest

ALEKSANDAR SAMO ŠTO SE NIJE SRUŠIO: Zvao je Hitnu pomoć i reči doktorke će pamtiti za ŽIVOTA!

Iznenada je osetio da mu je loše

Objavljeno:

Aleksandar Stričević (30) je bio u svom domu u Beogradu kada je osetio da mu je loše. Kada je izmerio puls, postalo mu je još gore - pritisak mu je vrtoglavo skako pred očima. Mutilo mu se. Osetio je da će se srušiti. Postalo mu je jasno da mora odmah da zove Hitnu pomoć. Začuo je glas sa druge strane slušalice kojem je poverio svoj život.

- Sada već nakjuče sam imao tešku situaciju i doživeo porodično nasilje u kući. Pošto sam hronični bolesnik, puls mi je pored medikamenata i uprkos leku za pritisak naglo skočio. Nisam uspevao da ga oborim. U strahu za svoj život zvao sam Hitnu pomoć. Nisam znao zbog situacije sa korona virusom šta će oni moći da urade za mene, ali nisam video drugi izbor jer ni lekovi za najgore moguće situacije nisu delovali - kaže Stričević .

Glas koji je začuo sa druge strane telefonske slušalice delovao je na njega istog trenutka.

- Javila mi se doktorka iz Hitne pomoći. Žena je sa mnom razgovarala bukvalno kao neko bližnji, umiujjućim glasom i puna razumevanja. Meni je bilo jako mučno, bilo me je strah, ali ona nije gubila strpljenje. Čuli smo se u više navrata, davala je savete kako da dišem, kako da se umirim, šta i koliko da uzmem od lekova. Nikako ne bih mogao sam da se snađem - kaže čovek.

- Želim da zahvalim meni nepoznatoj doktorki Hitne pomoći sa kojom sam se čuo barem četiri puta u toku tog dana. Saznao sam i da joj je moj poslednji poziv stigao u dvanaestom satu smene, ni u jednom trenutku nije izgubila strpljenje. Ako ovo čita, spasila je jedan život svojim savetima i smirenošću. Doktorka, vi ste moj heroj - poručio je Stričević.

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.