JEZIVA NESREĆA NA SRPSKOJ MAGISTRALI SMRTI: Prevrnuo se šleper, stropoštao se u kanal!
Šleper se prevrnuo, ilustracija, Foto: Google street view

udes na ibarskoj

JEZIVA NESREĆA NA SRPSKOJ MAGISTRALI SMRTI: Prevrnuo se šleper, stropoštao se u kanal!

Pomenuta deonica jeste jedna od crnih tačaka magistrale

Objavljeno:

U selu Donja Gorevnica na Ibarskoj magistrali, danas se u popodnevnim satima dogodila saobraćajna nezgoda prilikom koje se šleper prevrnuo i iz neutvrđenih razloga sleteo sa puta u kanal.

Vozač šlepera je tada povređen.

Pomenuta deonica jeste jedna od crnih tačaka magistrale na delu od Preljine prema Mrčajevcima i za 20 godina unazad, 100 ljudi je tu poginulo, a desetak njih nastradalo samo u prethodne dve godine.

Krećući se ovim delom puta, pogled će vam sigurno odlutati na spomenike nastradalima kojih ima skoro pa na svakih 200 metara zbog čega je moguće tom putu nadenuti ime magistrala smrti.

Na tom mestu su majka i sin poginuli kada ih je udario dolazeći autobus iz Novog pazara, dok je još četiri osobe izgubilo život po povratku sa posla u trećoj smeni.

- Na svakih nekoliko meseci ovde se dešavaju saobraćajne nesreće i to sa smrtnim ishodom. Vozači ne prate ograničenja, voze izuzetno brzo i pretiču. Svakdonevno smo u strahu za naše i živote naše dece, jer kad izađu iz autobusa koji ih vozi u školu moraju preći ovu magistralu - rekli su lokalni stanovnici mesta kroz koje ide put.

Oni napominju kako su, pre neku godinu, slali molbe za postavljanje saonraćajne signalizacije na tom mestu, dok im je najvažnije bilo obeležen pešački prelaz.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.