OBDUKCIJA ĆE OTKRITI ISTINU O SMRTI KENIJSKOG STUDENTA: Ono kroz šta je prošao od kad mu je pozlilo je stašno!
Okolnosti smrti kenijskog studenta u Beogradu nisu razjašnjene, Foto: Facebook printscreen/Sande John

Misteriozna smrt

OBDUKCIJA ĆE OTKRITI ISTINU O SMRTI KENIJSKOG STUDENTA: Ono kroz šta je prošao od kad mu je pozlilo je stašno!

Umesto na Bežanijskoj kosi, Džon Sande je te večeri završio u Domu zdravlja Novi Beograd, gde mu je urađen laboratorijski nalaz i data infuzija.

Objavljeno:

Inspekcija Ministarstva zdravlja ispituje, kako "Blic" nezvanično saznaje, slučaj kenijskog studenta koji je iz još neutvrđenih razloga preminuo 21. aprila u Beogradu nakon što je za nešto manje od 24 sata bio upućen na 7 različitih zdravstvenih institucija u gradu, od kojih je 5 u tom periodu i obišao, prešavši zbog toga više od 35 kilometara bez jasne dijagnoze.

Kako bi se ustanovile okolnosti ovog nesvakidašnjeg slučaja koji je izazvao pažnju javnosti, biće neophodna i obdukcija tela Džona Sandea (1990), čiji se uzrok smrti još vodi kao "nepoznat".

Prema pouzdanim informacijama do kojih je "Blic" došao, Sande je dvaput od strane Hitne pomoći i jednom od strane Urgentnog centra upućivan na druge zdravstvene institucije jer je na osnovu tada uočenih simptoma procenjeno da nije hitan slučaj. Nakon blagog poboljšanja stanja, posle terapije u stacionaru Studentske poliklinike, preminuo je 21. aprila nešto posle 18 sati, svega tridesetak minuta nakon brzog i drastičnog pogoršanja izazvanog zasad nepoznatim uzrocima.

Prema izvoru "Blica" upućenog u proces lečenja, sve je počelo samo dan ranije, 20. aprila predveče, kad se Džon Sande u Studentskom domu požalio na glavobolju, mučninu i dijareju. Kako je kasnije ispričao, dan ranije je pio rakiju u količini koje nije mogao da se seti, posle čega ga je zabolela glava. Pozvana je Hitna pomoć i telefonskim putem je savetovan da ode u KBC Bežanijska kosa.

Umesto na Bežanijskoj kosi, Džon Sande je te večeri završio u Domu zdravlja Novi Beograd, gde mu je urađen laboratorijski nalaz i data infuzija. Upućen je najpre u Infektivnu kliniku, pa onda ipak u Urgentni centar, gde je, usled postojećeg stanja, procenjeno da pacijent nije za njih.

Pošto se stanje do jutra nije popravilo, opet je konsultovana Hitna pomoć. Sande je zatim najpre upućen u ambulantu u Studentskom gradu na pregled, a potom u KBC Bežanijska kosa. Odatle je, posle uzimanja osnovnih podataka o bolesti - vraćen, jer su ruski stručnjaci upravo u tom trenutku dezinfikovali bolnicu.

Iz ambulante u Studentskom gradu Sande je kolima Studentske poliklinike odvezen kod hirurga u stacionar. Pregledom je utvrđeno da je malaksao i da ubrzano diše, ali mu je nalaz srca i pluća bio uredan. Posle terapije i blagog poboljšanja naglo mu je pozlilo te večeri. Uprkos pokušaju reanimacije preminuo je nešto posle 18 sati u stacionaru Studentske poliklinike.

Nekoliko dana posle njegove smrti, prijatelji i kolege su na društvenim mrežama podelili vest o smrti Džona Sandea. Kako su napisali, bio je iz Najrobija, u Keniji, i nedostajala su mu dva ispita do diplome Medicinskog fakulteta. U objavama se tvrdi da "Hitna pomoć nije došla na poziv iz Studentskog grada" i da ga "tri bolnice nisu primile jer nije imao simptome korona virusa".

"Imao je samo poslednji dan života u Studentskoj poliklinici, gde tek treba da se utvrdi šta je bilo, a šta nije bilo", piše u objavi o smrti Džona Sandea na društvenim mrežama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.