DOKTORKA PRIJAVILA DIREKTORA DOMA ZDRAVLJA ZA MOBING: Šok detalji iz Despotovca dospeli u javnost!
Bolnica / Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

BAHATO PONAŠANJE

DOKTORKA PRIJAVILA DIREKTORA DOMA ZDRAVLJA ZA MOBING: Šok detalji iz Despotovca dospeli u javnost!

Dr Simić je 17. marta dobila poziv direktora Miloševića da se sa specijalističkih studija u Nišu vrati u Despotovac u Hitnu službu gde je prethodno radila zbog situacije sa virusom korona. Svesna težine situacije, odmah je to učinila

Objavljeno:

Dr Danijela Simić iz Despotovca pisala je prijavu Ministarstvu zdravlja zbog toga što je direktor Doma zdravlja u Despotovcu Dejan Milošević mobinguje, ne isplaćuje joj punu zaradu, a nju i kolege tera da zaštitnu opremu peru i koriste više puta?!

Ovo nije prvi put da dr Simić doživljava torturu svog nadređenog. "Blic" je već pisao o maltretiranju koje je dr Simić trpela od svog pretpostavljenog, jer joj iako je imala najviše bodova nije obezbedio da izabere željenu specijalizaciju, već je to dao preko veze, bratanci svog prijatelja, visokog funkcionera Partije ujedinjenih penzionera. Nakon što je priča dospela u medije, spor je rešen uz posredovanje ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Međutim, direktor Milošević nema nameru da se zaustavi.

Dr Simić je 17. marta dobila poziv direktora Miloševića da se sa specijalističkih studija u Nišu vrati u Despotovac u Hitnu službu gde je prethodno radila zbog situacije sa virusom korona. Svesna težine situacije, odmah je to učinila. Međutim, kada je stiga zarada primetila je da je ona ista kao u vreme studija.

- Nakon nekoliko iscrpljujućih dnevnih i noćnih smena sa visokim rizikom od potencijalne zaraze zbog deficita elementarne zaštitne opreme poput zaštitnih rukavica koje smo kolege i ja prali po više puta dnevno po naređenju direktora, primam i svoju listu zarade za mart. Uviđam da je moja lista zarade jednaka svim ostalim zaradama dok sam bila na specijalističkim studijama, a ne uvećana za period prekinutih studija i redovnim smenama - kaže dr Simić za "Blic".

Kako je navela, primetila je i da je interna lista smena lekara Hitne službe Despotovac korigovana belim korektorom isključivo na njenim smenama, te da njen rad nije evidentiran nigde.

- Nakon toga, saznajem da moje rešenje o prekidu specijalističkih studija još uvek nije urađeno - navodi ona.

Zbog svega toga, ona 10. aprila odlazi kod direktora verujući da je reč o administrativnom propustu.

- Kada sam rekla koji problem imam, Milošević je pretećim tonom rekao :

"Doktorka, došlo je vreme naplate, nisam ti zaboravio žalbu upućenu Ministarstvu zdravlja. Nije greška u isplati, već kazna mora da se izdrži, a za naredni mesec, videćemo, možda i neće biti isplate, daću ti otkaz. Hvala bogu, vanredno je stanje, a lepo sam te upozoravao da će doći momenat kad ću moći da radim šta god hoću! Odakle ti smelost da mi se javiš? Ma, dobićeš otkaz pa se posle čupaj kako znaš, vanredno je stanje, bar su mi sad odrešene ruke "- prepričava nam razgovor dr Simić.

Ona kaže da je nakon ovih reči bila jako uznemirena.

- Odmah sam se javila internističkoj službi i predlaženo mi je par dana bolovanja zbog skoka krvnog pritiska i tahikardije uzrokovane stresnom reakcijom, što je po mišljenju interniste dovelo do privremene radne sprečenosti. Pored propisane terapije, zbog stresa sam se javila i psihijatru - kaže ona.

Direktor Doma zdravlja u Desotovcu Dejan Milošević nije odgovarao na pitanja "Blica".

Nije prvi put

Dr Danijela Simić prvi put je imala problem sa direktorom Milošević 2018. Ona se tada usudila da konkuriše za specijalizaciju iz oftalmologije koja je bila “namenjena” nekom drugom. DZ Despotovac raspisao je konkurs na koji se prijavilo pet lekara. Dr Simić je želela specijalizaciju iz oftalmologije i imala ubedljivo najveći broj poena. Nekoliko dana nakon konkursa, dobila je poziv da se javi direktoru DZ Dejanu Miloševiću koji joj je tada rekao da je oftalmologija namenjena njenoj koleginici dr Mariji Ćosić, kao i da njen ujak, Momčilo Vuksanović, zvani Moma Brada, inače visoki funkcioner PUPS-a, to gura. Nakon nekoliko meseci spor je rešen uz posredovanje Ministarstva zdravlja. Dr Simić je dobila specijalizaciju iz urgentne medicine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.