U SRBIJI SE SPREMA ZAKON O AMNESTIJI: Oni mogu da budu pomilovani za svoje zločine POSLE VANREDNOG STANJA
Zatvor / Ilustarcija, Foto: Zorana Jevtić

NOVINA

U SRBIJI SE SPREMA ZAKON O AMNESTIJI: Oni mogu da budu pomilovani za svoje zločine POSLE VANREDNOG STANJA

U zakonu bi, dodaje, jasno bilo predviđeno koji zatvorenici bi njome bili obuhvaćeni

Objavljeno:

Državni sekretar Ministarstva pravde Radomir Ilić rekao je da se po okončanju vanrednog stanja može razmišljati o Zakonu o amnestiji, te da je to ministarstvo spremno da ga napiše.

U zakonu bi, dodaje, jasno bilo predviđeno koji zatvorenici bi njome bili obuhvaćeni.

-Zatvorenici su pokazali visok stepen odgovornosti u vanrednom stanju, u nekoliko zatvora je organizovano šivenje maski. Šest hiljada maski se sašije, imamo i lične gestove zatvorenika koji se odriču pojedinih obroka za one najugroženije - istakao je Ilić.

Prema rečima Ilića, svakako da bi obuhvaćeni zakonom bili oni sa lakšim kaznama. On je rekao da u zatvorima nema obolelih od korona virusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je rekao da će biti mesta za amnestiju pojedinih zatvorenika, kao i da to ne mogu biti oni sa najtežim krivičnim delima, ubice, silovatelji, itd.

Ilić je naveo da je zbog kršenja policijskog časa 588 lica privedeno kod prekršajnog sudije proteklog vikenda, a da je ukupno od uvođenja vanrednog stanja i zabrane kretanja 2061 osoba prekršila policijski sat.

Održana su, kako je rekao, i 43 suđenja skajpom zbog kršenja mera samoizolacije, u kojima su izrečene brojne, neke i veoma stroge kazne zatvora, kao i kućnog zatvora i novčane kazne.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.