MISTERIJA JELENINE BURME SVE DO DANAS NIJE REŠENA: To buni javnost već 4 godine, a porodica ćuti
Jelena Marjanović, Foto: Dado Đilas

NEREŠEN SLUČAJ

MISTERIJA JELENINE BURME SVE DO DANAS NIJE REŠENA: To buni javnost već 4 godine, a porodica ćuti

Jeleni Krsmanović Marjanović je neposredno posle brutalnog ubistva sa ruke skinuta zlatna burma!

Objavljeno:

Na današnji dan navršava se tačno četiri godine od brutalnog ubistva pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33) na nasipu u Crvenki kod Borče.

Zločin koji je 2. aprila 2016. godine potresao Srbiju, ali i region, i dalje je obavijen velom misterije, a javnost i dalje iščekuje da sazna da li je pevačicu ubio suprug Zoran Marjanović (42), jedini protiv koga se vodi postupak za ubistvo.

Inače, Jeleni Krsmanović Marjanović je neposredno posle brutalnog ubistva sa ruke skinuta zlatna burma!

- Kada je Jelena nađena u kanalu, odmah je bilo uočljivo da na desnoj ruci nema zlatnu burmu, koju nikada nije skidala. Inspektor koji je mene angažovao da radim na slučaju znao je to pre nego što mi je dao zadatak da navučem Zorana Marjanovića da se vidi sa njim! Porodica je o tome ćutala iz samo njima znanih razloga. Pitanje je da li je nekome smetala njena burma i brak sa Zoranom i da li je ubijena iz pakosti ili neke osvete? - kazala je Katarina Ostojić za Alo.rs

Kako je rekla inspektor je pokušao da dođe do informacija, ali nije uspeo.

- On je imao opsesiju da je Zoran ubica i hteo je da ga strpa u zatvor. Dobila sam zadatak da dovedem Zorana kod njega, u jedan stanu u Čika Ljubinoj ulici, u centru Beograda. Rekla sam Zoranu da mogu da ga odvedem kod derviša, koji će tobože da mu kaže ko je ubio Jelenu, i on se upecao na to! Bila sam u drugoj prostoriji dok su njih dvojica razgovarali. Inspektor je znao da je Jeleni skinuta burma i dva sata je terao Zorana da prizna zločin! Zoran je izašao sav pogubljen. Rekao mi je: „Odmah mi je ličio na inspektora koji jede ćevape na novinama”, i bukvalno nije znao gde su vrata. Zorica Mitrović nas je čekala u obližnjem kafiću. Kada smo Zoran i ja ušli, počela je da se trese. Pokušala sam da je smirim, govoreći joj da se opusti i da će sve biti u redu, ali nije vredelo. Ruke su joj se tresle i neprekidno je ponavljala:

„Uhapsiće ga! Robijaću umesto Zorana!”- navodi Katarina Ostojić i dodaje da je morala da se povuče iz slučaja, jer je otkrila da je isti inspektor angažovao i Radu Matić iz Beča, koja je imala zadatak da Zorana odvuče u krevet ne bi li joj on u erupciji strasti otkrio detalje o Jeleninom ubistvu.

Ubistvo iz strasti

Zoran, koji se brani sa slobode i koji se pred sudom više puta izjasnio kao nevin, organizovaće danas pomen supruzi Jeleni. Za razliku od prethodnih, ove godine će, kako kaže, na groblje da ode sam zbog vanrednog stanja i koronavirusa.

Beživotno telo nesrećne pevačice pronađeno je u kanalu na nasipu u Crvenki, a ubijena je sa više udaraca tupim predmetom u glavu. Istraga je pokazala da Jelena pre ubistva nije silovana, ali i da se za život mučki borila do poslednjeg daha. Burma sa njenog prsta nikada nije pronađena, kao ni oružje kojim je ubijena.

Promenio iskaz

Iako je Zoran u Višem tužilaštvu 15. septembra 2017. godine, kada je uhapšen, tvrdio da nije silazio sa nasipa, sa optuženičke klupe u Palati pravde promenio je iskaz. Na njegovim pantalonama pronađeno je blato istog sastava kao i ono sa mesta na kojem je ležalo telo pevačice, što je jedan od glavnih dokaza tužilaštva. Pošto je tvrdio da nije silazio sa nasipa, nije mogao ni da objasni kako se baš to blato našlo na njegovoj odeći. Međutim, pred Višim sudom je rekao da je 3. aprila ponovo otišao na nasip sa bratom i snajom, tragajući za Jelenom, i da je upravo tako isprljao garderobu.

foto: Emilija Jovanović

Iako se u godinama koje su usledile posle ubistva ispredalo mnogo teorija o tome ko bi mogao da bude potencijalni ubica, na kraju je optužen muž. Da li će on biti osuđen, ostaje da se vidi, a kriminolog Zlatko Nikolić nema mnogo dilema - ako nije suprug, kaže, onda je "švaler".

Todorović: Imao sam slučajeva u svojoj praksi gde se obrt dešavao posle deset godina

- Ovo je klasično ubistvo narcisoidnog ubice, a čim imate više od jednog udarca, to je ubistvo iz strasti. Ubica je planirao savršen zločin i umalo je u tome uspeo. Tvrdim da je ubistvo izvršeno negde drugo i da je žrtva doneta na nasip i bačena, a u tome je ubica imao pomoć. Zato nije pronađeno oružje. Jelenin ubica je inteligentan i izopačen lik. Patološki narcisoidni destruktivac - ispričao je on za Srpski telegraf, dodajući da se nada da će na kraju biti rasvetljeni svi segmenti ubistva, kao i da će biti uhapšeni i pomagači.

Kupili kamuflažne pantalone

Nekoliko dana pre Jeleninog ubistva Marjanovići su obavili "čudnu" kupovinu, o čemu je u Palati pravde svedočila Magdalena R., zaposlena u jednoj prodavnici odeće. Zoran i njegov otac kupili su dva-tri para kamuflažnih pantalona i dve-tri majice. Magdalena je rekla i da je policija obavila uviđaj u ovoj radnji, da je fotografisala radnju, kao i da se u njoj prodaju dvogled i noževi.

Postoje podstrekači

Advokat Miroslav Todorović Šera rekao je za Srpski telegraf da neće biti lako presuditi za ovaj zločin, ali da će presuda jednom svakako doći.

- Imao sam slučajeva u svojoj praksi gde se obrt dešavao posle deset godina, gde su ljudi bili ili oslobođeni smrtne kazne ili su već bili pogubljeni nevini - rekao je on i dodao da u slučaju ubistva Jelene Marjanović verovatno postoje podstrekači za kojima treba tragati jer bi više osumnjičenih pre dovelo do suštine samog zločina.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.