ZARAŽENI KRAGUJEVČANIN NAPRAVIO HAOS: Morali da reaguju POLICIJA I VOJSKA, mogao da ugrozi 200.000 LJUDI
ilustracija, Foto: EPA / Zoltan Balogh

užas

ZARAŽENI KRAGUJEVČANIN NAPRAVIO HAOS: Morali da reaguju POLICIJA I VOJSKA, mogao da ugrozi 200.000 LJUDI

U bolnici vlada neverica, ljutnja i bes

Objavljeno:

Muškarac iz Kragujevca, koji je zaražen virusom korona, u utorak dva puta pokušao da pobegne iz karantina sa Infektivne klinike Kliničkog centra Kragujevac, lisicama je vezan za krevet, a biće saslušan kada lečenje bude završeno.

Mere protiv S. V. (47) preduzete su jer je u pokušaju bekstva ugrozio dvojicu tehničara, izložio ih zarazi, a jednog je i povredio po licu. Zbog begunca u izolaciju su, pored tehničara, stavljena i dva pripadnika Vojske Srbije i dva policajca koji su intervenisali u sprečavanju bekstva.

On je dva puta pokušao da pobegne iz najstrože izolacije, jednom pre podne, a drugi put u večernjim satima kada je uspeo da probije blokadu. Nedostajalo je samo par koraka da izađe napolje i ugrozi stanovništvo grada u kome živi 200.000 ljudi.

Kako se saznaje u Kliničkom centru, S.V. ima upalu pluća izazvanu virusom. Zbog specifične situacije, on nije transportovan u druge centre koji su specijalizovani za restriktivne mere namenjene beguncima iz karantina, jer je bolestan, i u toku je njegovo lečenje.

Da bi se sprečili dalji napadi na osoblje, on je jednostavno fizički vezan za krevet, a protiv njega je podneta i krivična prijava zbog napada na medicinsko osoblje i kršenja pravila o izolaciji.

- Njegovo nedelo je utoliko veće, jer je znao da je bolestan, i da je prenosilac zaraze, a i pored toga se drznuo da nakon četiri dana lečenja proba da pobegne. Tako je ugrozio zdravlje i živote zaposlenih, ali i pokušao da ugrozi i zdravlje drugih građana, potpuno svesno - rečeno iz bolnice.

Medicinski radnici koji su došli u kontakt sa pacijentom su u izolaciji, i čeka se da protekne nekoliko dana od incidenta, kako bi se uradilo testiranje na virus koji se pokazao kao izuzetno agresivan vid gripa. Pored njih, u izolaciji su i dva pripadnika Vojske Srbije, kao i dva policajca koji su intervenisali i tako ušli u rizičnu zonu.

Njegovo bekstvo sprečili su tehničari koji su bili u trećem, najvišem stepenu zaštite, u skafanderima, bacivši se na njega. U borbi koja je usledila, jednom je strgao masku, i povredio ga po licu. Tek kada se pojavila vojna policija koja je tamo stalno prisutna, ali ispred zgrade, i kada je na poziv u pomoć došla patrola policije, on se, inače fizički veoma jak čovek, smirio.

Kako kažu lekari i tehničari, kao i ostali koji se u bore u medicinskim ustanovama protiv pandemije nespecifičnog oblika gripa, "vlada neverica, ljutnja i bes", jer je neko, iz nepoznatog razloga, to učinio.

- Mi zbog same suštine svog posla rizikujemo svoje zdravlje i živote, samom činjenicom da smo tu na licu mesta sa zaraženim ljudima. Sve radimo da njih spasemo, a evo kako nam se vraća. Dvoje naših kolega je ugrozio čovek koji je počeo da se tuče, i da im kida zaštitnu opremu. To je za nas ravno pokušaju ubistva, kaže jedan od medicinskih radnika sa Infektivne klinike.

U Višem javnom tužilaštvu saznajemo da je za oba delo koje je počinio S. V. zaprećena kazna do tri godine zatvora.Da li će, i kako, biti kažnjen, i da li će se kvalifikovati kao neko teže delo, zavisi od okolnosti i razvoja događaja. On će biti saslušan tek kada lečenje bude završeno.

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.