Stefan Radulac izručen Srbiji: DIREKTNO JE IZVRŠAVAO NAREĐENJA OKRUTNOG JOTKE, LIKVIDIRAO JE NJIH DVOJICU
Radulac se tereti da je postupao direktno po naređenju Zorana Jotića Jotke, Foto: Privatna arhiva

HAPŠENJE

Stefan Radulac izručen Srbiji: DIREKTNO JE IZVRŠAVAO NAREĐENJA OKRUTNOG JOTKE, LIKVIDIRAO JE NJIH DVOJICU

Radulac se tereti da je postupao direktno po naređenju Zorana Jotića Jotke

Objavljeno:

Stefan Radulac Žuti (27) iz Kruševca, optužen da je likvidirao sina i oca, Vojina (41) i Dejana Stankovića Ždrokinca (70), izručen je Srbiji, nakon što je prošlog jula uhapšen u Banjaluci po poternici koju je za njim raspisala domovina.

Radulac se tereti da je postupao direktno po naređenju Zorana Jotića Jotke, vođe kriminalne grupe, te da je ispalio smrtonosne hice u Vojina i Dejana Stankovića, u razmaku od mesec dana.

Naime, Radulac je optužen da je 7. maja 2018. godine ubio Vojina Stankovića, i ta egzekucija se smatra početkom delovanja Jotkine kriminalne grupe, nakon što je on dva meseca ranije izašao iz zatvora gde je izdržao kaznu zbog organizovanog kriminala.

Radulac je mlađeg Ždrokinca upucao u samom centru Kruševca dok je sedeo u punom kafiću. Na Vojina je ispalio sedam metaka, Stankovića je pogodio samo jedan. On je podigao ruku da bi se zaštitio, ali mu je metak probio šaku i pogodio ga direktno u čelo.

Kao motiv spominjao se njihov sukob odranije, jer je Radulac navodno napao sina Vojina Stankovića, nakon čega se mlađi Ždrokinac obračunao sa sada optuženim. Po svemu sudeći, Jotka je iskoristio taj sukob, pa je Radulca nagovarao da se obračuna sa mlađim Stankovićem, čime je zadao kobni udarac Ždrokincu.

Posle ovog zločina u centru Kruševca, pominjalo se da je upravo Jotka pomogao Radulcu da se skloni na teritoriju Kosova i Metohije. Da li je u razmaku od ubistva Vojina do egzekucije njegovog oca bio u Kosovskoj Mitrovici ili se skrivao u okolini Kruševca, nije utvrđeno.

Ono što je izvesno, za šta postoje i materijalni dokazi je da je Radulac 6. juna 2018. godine ispred hotela “Golf” pucao u Dejana Stankovića i ubio ga. Posle zločina udaljio se pešice u susednu ulicu, gde ga je čekao saučesnik koji mu je pomogao u bekstvu.

Radulac se skrivao do 17. jula 2019. godine, kada je uhapšen u Banjaluci. Kod njega su nađeni lažni dokumenti, a kada je utvrđen njegov pravi identitet, kao i da za njim postoji međunarodna poternica, predat je u nadležnost sudu BiH, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Ubrzo posle hapšenja Radulca u Republici Srpskoj, u Srbiji je pao i njegov šef Zoran Jotić, saradnici i raskrinkane su kriminalne aktivnosti ove organizacije. Krajem avgusta uhapšen je Jotka, ali i njegovi saradnici. Nedavno je Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv Jotkine kriminalne grupe, a članovi se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela ubistvo, iznude i pranje novca.

Osim Jotke i Radulca optuđeni su i Igor Gajić, Saša Zoraja, Iva Petrović, Vuk Petrović, Marija Jotić i Nenad Jovanović.

Bomba

Nakon što su svedoci videli kako Radulac puca u Vojina Stankovića, u gradu pod Bagdalom pričalo se da mladić nema kriminalne gene, te da potiče iz pristojne porodice. Međutim bio je "pomalo čudan", navodno nije mogao da se kontroliše, a jednom je u školu doneo bombu.

Optužnica

U optužnici, kako je "Blic" pisao, navedeno je da je Jotić svojoj ćerki Evi, prolazreći pored hotela "Golf", saopštio: "Ovde su ubili onog smrdu", očigledno misleći na Ždrokinca,. Na njenu primedbu da je Stanković zamalo pobegao, da je mogao da uđe u hotel i da se u tom slučaju ne bi ništa dogodilo, Jotić je sa velikim stepenom sigurnosti odgovorio: "Otrčao bi i ovaj", očigledno misleći na Stefana Radulca.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.