BAHATA VASPITAČICA KOJA JE MUČILA DECU U ZVEČANSKOJ IDE NA SLOBODU? Da li je ovo najluđa odluka IKADA?!
Ðurđija Alimpijević, Foto: Printskrin: FONDACIJA POKRET LEVIJATAN

skandal

BAHATA VASPITAČICA KOJA JE MUČILA DECU U ZVEČANSKOJ IDE NA SLOBODU? Da li je ovo najluđa odluka IKADA?!

Na današnjem suđenjeu saopšteno je i da će protiv autorke snimka M. J. najverovatnije biti pokrenut krivični postupak zbog neovlašćenog snimanja i fotografisanja dece

Objavljeno:
  • 19

Suđenje Ðurđiji Alimpijević, bivšoj negovateljici u Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj zbog optužbi za zanemarivanje poverene joj dece, nastavljano je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Njeno ponašanje prema detetu zabeleženo je telefonskom kamerom, što je potom objavljeno na internetu, ali je sud taj dokaz izvodio kao nezakonit na predlog njenog branioca.

Snimak neće, međutim, moći da bude dokaz u ovom slučaju jer je u Centru zabranjeno snimanje bez dozvole, a žena koja je snimila incident nije imala dozvolu za to. Na ovaj način je prema stavu suda narušena privatnost i bezbednost i dece i njihovih staratelja.

Na današnjem suđenjeu saopšteno je i da će protiv autorke snimka M. J. najverovatnije biti pokrenut krivični postupak zbog neovlašćenog snimanja i fotografisanja dece.

Protiv Alimpijevićeve Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog sudu kojom je tereti za krivično delo "zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica", za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Prema optužnom predlogu, ona je 11. jula 2019. godine, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg dečaka N. M. o kojem je bila dužna da se stara.

Ona je, kako se sumnja, noseći mobilni telefon u levoj ruci, u desnoj ruci nosila maloletnog N. M, držeći ga za nadlanicu na grub i neprimeren način, unevši ga u prostoriju tako noseći do kreveta, te ga zatim koristeći samo desnu ruku bacila u krevet, ne prestajući da gleda u mobilni telefon sve vreme dok je nosila i spuštala dete.

Zatim je fotografisala drugo dete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tužilaštvo u optužnom predlogu.

Alimpijevićeva je u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu, a u avgustu joj je uručen otkaz.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media