LEGIJA JE U SUDNICI GLUMIO UBIJENOG ĐINĐIĆA: Otkrio je šta se ne uklapa U ZVANIČNU VERZIJU SA UVIĐAJA (VIDEO)
Milorad Ulemek Legija, Foto: Printcsreen

DA LI SE SEĆATE?

LEGIJA JE U SUDNICI GLUMIO UBIJENOG ĐINĐIĆA: Otkrio je šta se ne uklapa U ZVANIČNU VERZIJU SA UVIĐAJA (VIDEO)

- Hajde, sada ste vi premijer, oslonite se na desnu nogu - kazao je Dunjić

Objavljeno:

Svojevrsna demonstracija atentata na premijera Zorana Đinđića odigrala se jednom prilikom u Specijalnom sudu, tako što je prvooptuženi Milorad Ulemek Legija glumio u sudnici pad premijera nakon zadobijenog hica u grudi.

Pred sudskim veštacima Dušanom Dunjićem sa Instituta za sudsku medicinu i balističarem Milanom Kunjadićem Ulemek je prvo predstavio svoju verziju pomenutog pada, dok je zatvorski stražar, koji ga čuva, glumio premijera.

- Ako je premijer bio okrenut leđima prema vratima Vlade, oslonjen na desnu nogu i ako je metak došao desno iz pravca Ulice admirala Geprata, premijer je morao da padne u ugao levo od njega između vrata i zidića - opovrgavao je Ulemek tvrdnje veštaka da je Đinđić propao kroz vrata Vlade Srbije nakon što je pogođen. Kako bi ga razuverio, veštak Dunjić je došao do Ulemeka i sklonio u stranu stražara.

- Hajde, sada ste vi premijer, oslonite se na desnu nogu - kazao je Dunjić, a Ulemek ga je uz smešak poslušao.

- Vi ste sada pogođeni sa desne strane i stojite samo na desnoj nozi. Zato udarate i u moju ruku, koja predstavlja taj ugao, ali i padate unazad - pokazao je Dunjić Ulemeku koji je zaista pošao unazad nakon što ga je Dunjić odgurnuo sa desne strane simulirajući hitac.

Dunjić je kasnije izjavio da može samo da pretpostavlja gde su završili neki delovi raspadnutog metka koji je izašao iz tela Đinđićevog telohranitelja Milana Veruovića. To je bio povod za Ulemekovu ironičnu reakciju: 'Ja ću zbog tih pretpostavki i sitnica dobiti sitno 40 godina zatvora.'

Odgovarajući na pitanja Ulemeka o puški marke 'hekler i koh' iz koje je, prema optužnici, Zvezdan Jovanović ubio premijera, Dušan Dunjić je kazao da pretpostavlja da je premijer ubijen iz te puške na osnovu čaura koje su nađene na licu mesta. Međutim, što se tiče kalibra metka 308 vinčester, koji je pogodio premijera i njegovog telohranitelja, Kunjadić je kazao da takva municija može biti ispaljena iz više pušaka.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.