GIŠKA I KNELE BILI SU UZ VUKA KAD JE 1991. IZVEO NAROD PROTIV SLOBE! Ovaj snimak je DOKAZ (VIDEO)
Foto: Printscreen

LEGENDE DEVEDESETIH

GIŠKA I KNELE BILI SU UZ VUKA KAD JE 1991. IZVEO NAROD PROTIV SLOBE! Ovaj snimak je DOKAZ (VIDEO)

Đorđe Božović Giška ubijen je u Gospiću krajem 1991. godine pod ne baš jasnim okolnostima

Objavljeno:

Lider SPO Vuk Drašković devedestih godina morao je da bude okružen i momcima s one strane zakon jer mu je život zbog borbe protiv režima stalno bio ugrožen.

Dobro su poznate njegove veze sa Giškom i Belim, koji su bili i članovi njegove dobrovoljačke garde. Ipak, da li ste nekada do sada videli Draškovića sa legednom 90-ih, Aleksandrom Kneževićem Kneletom, koji je kasnije ubijen u hotelu Hajat?

Podsetimo, Giška Božović, rođen u Peći 1955. u Peći, bio je bokser i kriminalac, krupan i jak čovek koji se pridružio Vuku Draškoviću i njegovom Srpskom pokretu obnove, najvećoj opoziciji vladajuće Socijalističke partije Srbije (SPS) Slobodana Miloševića. Prateći tadašnji trend, osniva paravojnu formaciju Srpska garda koja kratko učestvuje u tek započetom ratu u Hrvatskoj. Knežević, kao Božovićev najbolji đak, postaje član Garde i navodno učestvuje i u borbama u Borovu selu kod Vukovara. Postaje i deo obezbeđenja Vuka Draškovića, a na nekim snimcima demonstracija 9. marta 1991. vidi se kako stoji odmah do Draškovića na spomeniku knezu Mihajlu na Trgu Republike.

Đorđe Božović Giška ubijen je u Gospiću krajem 1991. godine pod ne baš jasnim okolnostima.

Nakon smrti svom mentora, Knele postaje blizak sa Radojicom Nikčevićem, tadašnjim tajkunom koji je zahvaljujući dobrim političkim vezama sa SPS-om dobro plivao u rasturenoj privredi tadašnje Jugoslavije.

Ima priča da, promenivši političku opciju, Knele učestvovao u razbijanju studentskih demonstracija 1992. godine i odrađivao još neke prljave poslove za režim.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.