MLADIĆIMA KOJI SU DO SMRTI TUKLI STEFANA PRETI OVA KAZNA! Oglasio se i njegov otac!
Foto: Facebook

ubistvo u velikoj plani

MLADIĆIMA KOJI SU DO SMRTI TUKLI STEFANA PRETI OVA KAZNA! Oglasio se i njegov otac!

Pored izjava tinejdžera koji su prisustvovali mučkom prebijanju nasmrt Stefana Filića, uslediće i veštačenja snimaka video-nadzora kluba "Brodolom".

Objavljeno:

Nikola B. (20) i njegov vršnjak Mitar P, osumnjičeni za prebijanje nasmrt 18-godišnjeg Stefana Filića iz Velike Plane 2. februara, danas su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, koje im na teret stavlja krivično delo teškog ubistva, potvrdio je za "Blic" Dragan Lopušina, viši javni tužilac u Smederevu.

Njih dvojica su posle hapšenja saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, ali su tada bili osumnjičeni za nanošenje teških telesnih povreda. Međutim, posle smrti Stefana Filića sagledane su sve okolnosti događaja, pa je slučaj prešao u nadležnost Višeg tužilaštva u Smederevu, koje uhapšene tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora ili doživotna robija.

- Obdukcioni zapisnik još nije stigao u tužilaštvo, a predstoji i saslušanje svedoka - rekao je tužilac Lopušina.

Pored izjava tinejdžera koji su prisustvovali mučkom prebijanju nasmrt Stefana Filića, uslediće i veštačenja snimaka video-nadzora kluba "Brodolom". Taj video-zapis je policija oduzela i predala tužiocu.

Osamnaestogodišnji Stefan Filić je preminuo 3. februara u beogradskom Urgentnom centru, dan nakon što su ga u centru Velike Plane, kako se sumnja, pretukli Nikola B. i Mitar P. Stefan je u subotu uveče sa mlađim bratom i drugom bio u klubu "Brodolom". Kasnije te noći, tinejdžeri su izašli i otišli po hranu. Vratili su se ispred kluba i čekali taksi da ih odveze kući u Staro Selo. Nikola B. i Mitar P. sa društvom su izašli iz kluba i bez ikakvog razloga počeli da maltretiraju Stefanovog mlađeg brata. Kao i svaki normalan stariji brat, pokušao je rečima da umiri nasilnike, ali tada su počeli da ga udaraju i šutiraju. Pao je, a jedan od siledžija, Nikola B. koji je godinama trenirao fudbal, šutnuo ga je u glavu. Huligani su pobegli, ali su ubrzo uhapšeni.

O ubijenom mladiću, kako je "Blic" već pisao, svi koji su ga poznavali imaju samo lepe reči. Stefan je bio maturant Ekonomske škole, a direktorka škole Aleksandra Ilić posle njegove smrti rekla je da "Stefan nije bio odličan đak, već je bio izvanredno, perfektno dete".

- Montirao je filmove za školu. Film o školi i opštini Velika Plana predstavljen je i u makedonskom gradu Radovišu. Ne znam šta je nameravao da studira, da li nešto u vezi sa filmom ili možda ekonomijom, o tome je tek trebalo da pričamo na proleće - ispričala je tada direktorka Ilić.

S druge strane, o osumnjičenom Nikoli B. meštani Velike Plane nisu imali gotovo nijednu lepu reč. Poznat je po problematičnom i nasilničkom ponašanju. Naime, on je u drugoj godini srednje škole nasrnuo na profesorku engleskog jezika i to bacivši klupu na nju. Profesoru fizičkog vaspitanja polomio je nos tako što ga je udario loptom u glavu. Imao je jedinicu iz vladanja. Treću godinu je ponavljao, a srednju školu je završio tek nedavno, vanredno.

"Da se stane na put nasilnicima i siledžijama"

- Neću biti prisutan na saslušanju. Smatram da je to bolje za mene. Bolje da ih ne vidim... Bar još neko vreme - rekao je za "Blic" Nenad Filić, otac ubijenog tinejdžera Stefana.

On je izrazio nadu da se stvari kao što je mučko prebijanje nasmrt njegovog starijeg sina neće ponoviti. Porodica želi da se njihova tragedija bude za nauk svima i da se stane na put nasilnicima i siledžijama.

- Loše smo... Ali, eto, uz pomoć svakodnevnih obaveza uspevamo da preguramo dane - naveo je otac i dodao da bi prvog dana drugog polugodišta časovi u školi koju je njegov sin pohađao trebalo da budu posvećeni njemu.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.