VUKOTIĆ JE TEK IZRUČEN, A SAD HOĆE NA SLOBODU! Njegovi advokati su IZRIČITI
Foto: Printscreen/Instagram

zašto?

VUKOTIĆ JE TEK IZRUČEN, A SAD HOĆE NA SLOBODU! Njegovi advokati su IZRIČITI

Straža čuva Vukotića 24 sata

Objavljeno:

Advokati navodnog vođe "škaljarskog klana", Jovana Vukotića, tražili su od Višeg suda njegovo oslobađanje, jer, kako tvrde, ne postoje razlozi zbog kojih bi osumnjičeni za pokušaj ubistva dvojice sugrađana ostao u pritvoru.

Više državno tužilaštvo sumnjiči Vukotića da je, sa nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem, pokušao da ubije dvojicu članova suprotstavljenog "kavačkog klana" - Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Žalbom, u koju su podgoričke Vijesti imale uvid, traže da se ukine rešenje kojim je sudija za istragu Vladimir Novović stavio na snagu odluku o određivanju pritvora Višeg suda, donetu 8. februara prošle godine.

Njima je, kažu, nejasno zašto sudija stavlja na snagu rešenje doneto godinu dana pre nego je Vukotić izručen Crnoj Gori, jer su u međuvremenu saslušani brojni svedoci.

U prilog tome navodi da je nakon saslušanja više svedoka, dvojice oštećenih i pribavljanja dokaza, u julu 2019. godine taj sud ukino pritvor Šakoviću.

Jer svi ovi iskazi dovode u pitanje i samo postojanje osnovane sumnje da je okrivljeni Vukotić u ovim krivičnim delima učestvovao. Uostalom, upravo iz razloga što Vukotić kritične prilike nije ni bio u Kotoru, okrivljenom Šakoviću je pritvor već ukinut”, piše, između ostalog, u žalbi.

Navode da je Vukotić bio u pritvoru u Beogradu, a ne u bekstvu, kada je Crna Gora za njim raspisala poternicu.

Inače, Vukotić koji je Crnoj Gori izručen uz velike bezbednosne mere o utorka je bio sam u sobu na trećem srpatu spuškog Istražnog zatvora, a sada je dobio društvo.

Zatvorske vlasti su kod Vukotića smestili Baranina Edmonda Mustafu.

Zbog navodne Vukotićeve bezbednosne ugroženosti, ispred ćelije 24 sata stoji straža.

Vijestima je nezvanično rečeno da u sobu ništa ne može biti uneto bez odobrenja direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milana Tomića.

Vukotić je 8. februara iz Beograda izručen Crnoj Gori. Iz bezbednosnih razloga to je učinjeno u strogoj tajnosti.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.