ŠKALJARCI SU DOŠLI U BEOGRAD DA OSVETE UBIJENU BRAĆU! Pre hapšenja se dovezao BLINDIRANI BMW, sve je bilo REGULARNO
Foto: Youtube printscreen/Kriminal TV/MUP RS

NASTAVLJA SE

ŠKALJARCI SU DOŠLI U BEOGRAD DA OSVETE UBIJENU BRAĆU! Pre hapšenja se dovezao BLINDIRANI BMW, sve je bilo REGULARNO

Rat klanova se ne smiruje

Objavljeno:

U petak uveče su uhapšeni državljani Crne Gore Nemanja M. (35), Miljan M. (27) i Bojan A. (35) iz Podgorice, a sa njima je priveden i Siniša K. (42) iz Banjaluke

Bojan A. i Siniša K. su u Beograd doputovali avionom i smestili su se regularno u hotel. Nekoliko sati pre hapšenja stigli su Nemanja M. i Miljan. M, koji su odvojeno došli blindiranim BMW-om, odnosno "audijem", koje je policija posle privođenja oduzela.

- Pištolj koji je nađen na krovu beogradskog hotela "Kraun plaza" još je na veštačenju. Tek će analiza DNK pokazati ko je od osumnjičenih držao oružje, a analiza će pokazati da li je iz pištolja pucano možda u nekim ranijim obračunima. Interesantno je mesto okupljanja, jer je tamo posle nedavne pucnjave pojačano obezbeđenje – tvrdi izvor blizak istrazi

- Nijedan od njih nije želeo da priča zašto je došao u Beograd. Međutim, ako se zna prošlost svakog od njih, ali i sadašnje veze sa ljudima iz podzemlja, jasno je da nisu doputovali da bi uživali u turističkoj ponudi glavnog grada Srbije. U protekle tri nedelje dvojica ljudi iz vrha klana kome su oni bliski prijatelju su ubijena, Igor Dedović i Stevan Stamatović, dok je jedan njihov prijatelj i saradnik, Igor Krstović, ranjen, te je sasvim moguće da bi se osvetili za to – navodi izvor.

Dedović, koji je prema podacima bezbednosnih službi, važio za jednog od vođa "škaljaraca" i Stamatović, prvi čovek "zagorčana", ubijeni su 19. januara naočigled svojih porodica u restoranu u Atini. U njih su pucala četvorica egzekutora, koja su pobegla sa mesta zločina. Devet dana kasnije u Podgorici je teško ranjen Krstović, čije su aktivnosti takođe vezivane za škaljarski klan.

Ukoliko je ta pretpostavka istražitelja tačna, nesumnjivo je da uhapšena četvorka od nekoga iznad sebe u hijerarhiji kriminalne grupe dobila informaciju ko stoji iza egzekucije u Atini I pokušaja ubistva u Podgorici. A trag ka organizatoru ili naručiocu onda vodi u Beograd.

- Da li je trebalo da budu izvidnica, logistička podrška, da detaljno prouče kretanje i navike mete ili je neko od njih trebalo da bude i egzekutor, nije ustanovljeno. Pretpostavka je međutim da su u Beogradu imali još saradnika, ali i da pištolj koji je nađen na krovu hotela hotela nije jedino oružje, već da su još kratkih i dugih cevi sakrili u štekovima. Naime, male su šanse da iole ozbiljnu pripremu krenuli sa samo jednim pištoljem – napominje izvor.

Četvorica osumnjičenih sada su pritvoru, a Bojan A, za kojim je svojevremeno raspisana srpska poternica jer je osuđen na tri godine i dva meseca zatvora zbog trgovine drogom i posedovanja falsifikovanih dokumenata, nastavlja s izdržavanjem kazne.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.