SLOBODAN (54) JE ZAKOPAO MRTVU MAJKU NA DEDINJU! Zaradio je prekršaj, NASTAVLJA SE POSTUPAK, bio je i u Lazi
Slobodan Perišić zakopao je mrtvu majku, Foto: Sonja Spasić

NEMA KRIVILNOG DELA?

SLOBODAN (54) JE ZAKOPAO MRTVU MAJKU NA DEDINJU! Zaradio je prekršaj, NASTAVLJA SE POSTUPAK, bio je i u Lazi

U Tužilaštvu je odlučio da se brani ćutanjem

Objavljeno:

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv Slobodana Perišića (54), koji je 23. oktobra prošle godine priveden zbog sumnje da je svoju majku Stevanu Perišić (84) zakopao u garaži porodične kuće na Dedinju. Njemu su se na teret stavljali nepružanje pomoći i napuštanje nemoćnog lica.

Prema informacijama koje smo dobili, Tužilaštvo je nakon istrage ustanovilo da ne postoje obeležja nijednog krivičnog dela, za koje se goni po službenoj dužnosti. Protiv Perišića je zbog toga pokrenut prekršajni postupak.

Ceo slučaj je otkriven kada je Slobodanova bivša supruga otišla u policiju, nakon što Stevanu, koja je bila bolesna, nije videla nekoliko dana. Ona je ispričala da je nekoliko puta pokušala da stupi u kontakt sa bivšim mužem, koji je brinuo o majci, ali da je on odbijao razgovor. Prema njenim tvrdnjama, on joj je rekao da je majka u bolnici, ali nije želeo da joj kaže u kojoj. Veče pre nego što će otići u policiju, zatekla je Slobodana obučenog u crninu i sa ašovom u rukama, što je probudilo dalje sumnje.

Ujutro je otišla u stanicu i ispričala da je videla bivšeg supruga kako u garaži kopa rupu, uz napomenu da njegovu majku nije videla nekoliko dana. Kada su pripadnici MUP stigli, Slobodan je odmah priznao da mu je majka umrla i da ju je sahranio u garaži. Naveo je i da se na ovaj korak odlučio jer nije imao para za sahranu. Kad mu je predočeno da je to mogao da uradi o trošku države, Perišić je kazao da mu nije znao za tu mogućnost.

Perišić je bio i na pregledu u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", kako bi se utvrdilo da li je sposoban da iznese odbranu. U Tužilaštvu je odlučio da se brani ćutanjem, a na slobodi se našao nakon nekoliko dana, pošto su saslušani svi predloženi svedoci.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.