OTAC SVIREPO UBIJENOG VELJKA (18) PROGOVORIO: Otisci NA NOŽU pripadaju SAMO JEDNOJ OSOBI!
Veljko Vasiljević, Foto: Printscreen / Facebook

NASTAVAK SUĐENJA

OTAC SVIREPO UBIJENOG VELJKA (18) PROGOVORIO: Otisci NA NOŽU pripadaju SAMO JEDNOJ OSOBI!

Suđenje se nastavlja 9. marta, kada se očekuje svedočenje veštaka koji će govoriti o uračunljivosti optuženog Dušana Milanovića

Objavljeno:

Veljko Vasiljević (18) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice preminuo je u noći između 12. i 13. januara prošle godine na igralištu u blizini svoje kuće. Za njegovo ubistvo osumnjičen je Dušan Milanović (19), mladić iz komšiluka. On se sumnjiči da je Veljka ubadao nožem u direktno u srce sve dok nije iskrvario.

Na danas održanom nastavku suđenja, veštak je, prema rečima oca ubijenog dečaka, Nikice Vasiljevića, potvrdio da na nožu nema drugih otisaka prstiju, osim otisaka osumnjičenog Dušana Milanovića.

- Veštak je potvrdio da su ubodi nožem naneseni svesno, da nije bilo "mlataranja" sečivom - navodi Vasiljević.

Osim analize ubodnih rana, veštaci su analizirali i nož kojim je počinjeno ubistvo.

Prema njegovim rečima, njegova porodica će se boriti za pravdu, a kako navodi, zbog toga što je javna tužiteljka ubistvo okarakterisala kao obično, a ne podmuklo ubistvo, s namerom, porodica će tražiti izuzeće te tužiteljke. Prema očevim rečima, motiv ubistva mogla bi jedino da bude mržnja prema njegovom sinu, koga su svi voleli.

- Nije imao razloga da ga ubije. U optuženom se skupljala mržnja zbog harizme mog sina - smatra Nikica Vasiljević.

Nastavak suđenja

Suđenje se nastavlja 9. marta, kada se očekuje svedočenje veštaka koji će govoriti o uračunljivosti optuženog.

Kako je ranije ispričala Veljkova majka Veliborka, optuženi je ceo sat njenom sinu slao poruke i govorio da će ga ubiti. Iz poslednje Veljkove poruke, bilo je jasno da momku nije jasno zašto bi mu optuženi pretio.

Ležao je na njemu dok nije bio siguran da je mrtav

- Pisao mu je: "Dođi na igralište da ti pokažem nešto. Ako dobijem 10 godina, imaću 30 kad izađem." Moj sin mu je poslalo poslednju poruku: "Ništa ti nisam skrivio", a onda je otišao na igralište, gde ga je čekao Dušan. Iz levog rukava je odmah izvukao kuhinjski nož dug 27 centimetara, sa sečivom od 15 centimetara. Zadao mu je najpre dva uboda u levu butinu duboka šest-sedam centimetara. Moj sin je bežao desetak metara i pao na kolena. Onda mu je Dušan zadao treći udarac nožem u rame. Veljko je uspeo da pređe još dva metra, ali je posustao - rekla je neutešna majka Veliborka Vasiljević.

- Kada je Veljko pao na leđa, ubica mu je zadao poslednji ubod direktno u srce dubok 11 centimetara, a onda je ležao na njemu dok nije bio siguran da je mrtav. Sakrio je nož pod sneg, desetak metara dalje. Moj sin mu ništa nije učinio, a on ga je iz čista mira ubio - dodala je majka nesrećnog mladića.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.