DUŠAN JE VELJKA BRUTALNO UBADAO NOŽEM U SRCE DO SMRTI! Pre toga mu je pretio, DUGO ĆE NA ROBIJU, može da se brani
Veljko Vasiljević, Foto: Printscreen / Facebook

POČETAK SUĐENJA

DUŠAN JE VELJKA BRUTALNO UBADAO NOŽEM U SRCE DO SMRTI! Pre toga mu je pretio, DUGO ĆE NA ROBIJU, može da se brani

Suđenje Dušanu Milanoviću (20) za ubistvo Veljka Vasiljevića (18) iz Laćarka počinje danas

Objavljeno:

Godinu dana tuge! Veljko Vasiljević (18) iz Laćarka brutalno je ubadan nožem direktno u srce sve dok nije iskrvario, a za njegovu smrt se tereti mladić iz komšiluka Dušan Milanović (20), koji će danas biti izveden pred sud.

Porodica pokojnog Veljka i dan-danas ne zna zašto je Dušan to učinio. Pitaju se: „Šta može nekome da se dogodi u glavi, pa da uzme nož od 27 centimetara i nedužnom dečku zadaje ubod po ubod, a na kraju ga ubije direktnim udarcem u srce?“

Tragedija koja je potresla Srbiju dogodila se 12. januara 2019. u Laćarku, kod Sremske Mitrovice, kada je Dušan pozvao druga iz detinjstva da se nađu na terenu, a onda ga divljački izbo i držao ga sve dok nije izdahnuo! Majka Veliborka Vasiljević u ispovesti za „Alo!“ kaže da prolazi kroz najveću agoniju, ali da očekuje pravdu.

- Ceo sat je mom detetu slao poruke i govorio da će ga ubiti, kleo se u krst i sestru da će to uraditi. Rekao je: „Dođi na igralište da ti pokažem nešto. Ako dobijem 10 godina, imaću 30 kad izađem.“ Moj sin mu je poslalo poslednju poruku: „Ništa ti nisam skrivio“, a onda je otišao na igralište, gde ga je čekao Dušan. Iz levog rukava je odmah izvukao kuhinjski nož dug 27 centimetara, sa sečivom od 15 centimetara. Zadao mu je najpre dva uboda u levu butinu duboka šest-sedam centimetara. Moj sin je bežao desetak metara i pao na kolena. Onda mu je Dušan zadao treći udarac nožem u rame. Veljko je uspeo da pređe još dva metra, ali je posustao - kaže neutešna majka Veliborka Vasiljević i prvi put iznosi šokantne detalje jezivog zločina.

- Kada je Veljko pao na leđa, ubica mu je zadao poslednji ubod direktno u srce dubok 11 centimetara, a onda je ležao na njemu dok nije bio siguran da je mrtav. Sakrio je nož pod sneg, desetak metara dalje! Moj sin mu ništa nije učinio, a on ga je iz čista mira ubio - kaže majka nesrećnog mladića.

Dušan Milanović se tereti za takozvano obično ubistvo, a roditelji kažu da je reč o brutalnom ubistvu i zbog toga su ogorčeni.

- Sve je uradio isplanirano i na podmukao način. To nikako ne može biti obično ubistvo. Dušan je pokušao da uvuče njihovog zajedničkog druga Milana u zločin govoreći da mu je on navodno dao nož. Međutim, utvrđeno je da je lagao i da taj mladić nema nikakve veze s tim. Zamislite na šta je sve spreman. Ceo sat je pretio Veljku i zaklinjao se da će ga ubiti! Prošlo je više od godinu dana, a mi i dalje ne znamo zašto nam je ubio dete! Kada je na to spreman sa 18 i po godina, šta će tek uraditi kad izađe iz zatvora? Moramo svi da se zapitamo, jer će svi biti u opasnosti! - zabrinuto poručuje ožalošćena majka.

Majka: Ne usuđujem se da kažem da je moj sin pokojni

Veliborka Vasiljević kaže da ne postoje reči koje mogu opisati njen bol i da godinu dana posle zločina ne može da izgovori da je njen sin pokojni.

- Veljko je bio mnogo vezan za mene. Pucam po svim šavovima... To je užasan bol, koji ne bih poželela ni najgorem neprijatelju! Prošlo je više od godine, a još nisam svesna da ga nema i ne mogu da prevalim preko usta da je pokojni. Porodica pokušava da ide dalje, ali je teško… - kaže Veljkova majka.

Smetalo mu je što je Veljko omiljen

Veljko je prema rečima majke bio srećno dete, bio je omiljen u društvu, a to je Dušanu očigledno smetalo.

- Veljko je bio divan, srećan, veseo, svi su ga voleli! O tome svedoče mnogi snimci na „jutjubu“ posvećeni njemu, kao i grafiti na zidovima. Moguće je da je Dušanu bilo krivo što je omiljen. Bio je treća godina srednje ugostiteljske škole i branio je za Fudbalski klub Radnički iz Sremske Mitrovice. Bio je dete za primer - kaže ožalošćena majka.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.