SADIJI SA VIDIKOVAČKE PIJACE PRETI ROBIJA: Ovo je KAZNA koja je ČEKA zbog NOKAUTIRANJA MILICAJKE (VIDEO)
Sadija Durmisi, Foto: Društvene mreže

AU

SADIJI SA VIDIKOVAČKE PIJACE PRETI ROBIJA: Ovo je KAZNA koja je ČEKA zbog NOKAUTIRANJA MILICAJKE (VIDEO)

Posle brutalnog udarca, zatvorska kazna

Objavljeno: 11:44h

Protiv Sadije D, "nokauterke" sa vidikovačke pijace koja je pre skoro tri nedelje fizički napala komunalnu milicajku, u narednih nekoliko dana biće podneta optužnica zbog napada na službeno lice, za koju je zaprećena kazna od dve do čak osam godina!

Drugo javno tužilaštvo bi to trebalo da uradi u roku od nekoliko dana.

- Optužnica se trenutno piše i biće podneta ovih dana. Tereti se za napad na službeno lice - kažu iz Tužilaštva.

Za napad na službeno lice, izmenjenim Krivičnim zakonikom predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora, mada, s obzirom da su komunalnoj milicajki, kako su nam rekli u Urgentnom centru, utvrđene lakše telesne povrede, preti joj kazna od dve do osam godina zatvora.

Međutim, u članu 323 Krivičnog zakonika stoji i stavka da "učinilac ovog dela koji je bio izazvan nezakonitim ili grubim postupanjem službenog lica, može se osloboditi od kazne."

Podsetimo, Sadija D. se našla u centru pažnje nakon što je posle kraće rasprave i otimanja kofera u kojem je bila roba, 12. januara nokautirala komunalnu milicajku Alisu M, pored pijace na Vidikovcu. Komunalna milicajka je tada završila u bolnici, a prodavačica je uhapšena zbog napada na službeno lice.

Sve to uspeo je da usnimi jedan građanin, i okači na Tviteru, gde se povela velika polemika. Jedni su branili Sadiju, drugi milicajku, a građani "nisu ostali dužni" ni komunalnoj inspektorki, koja se našla na mestu incidenta, i po čijem nalogu je milicajka postupila.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.