ZNA SE ZAŠTO SU UBIJENI DEDOVIĆ I STAMATOVIĆ?! 1 greška ih KOŠTALA ŽIVOTA, klan im to NIJE OPROSTIO
Klan im jednu stvar nikada nije oprostio, Foto: Privatna arhiva

NOVI DETALJI!

ZNA SE ZAŠTO SU UBIJENI DEDOVIĆ I STAMATOVIĆ?! 1 greška ih KOŠTALA ŽIVOTA, klan im to NIJE OPROSTIO

Sumnja se da su ubistva Dedovića i Stamatovića povezana sa istorijskom zaplenom

Objavljeno:

Jedan od čelnika škaljarskog klana Igor Dedović i njegov prijatelj Stevan Stamatović ubijeni su 10. januara u punom restoranu u Variju, pregrađu Atine.

Četvorica muškaraca, maskirana kapuljačama i šalovima, prišli su stolu za kojim su sedeli Dedović i Stamatović sa svojim suprugama i decom i u njih ispalili 24 metka. U međuvremenu, grčka policija je objavila fotografije četvorice muškaraca uzetih sa sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada i sada se radi na njihovoj identifikaciji i utvrđivanju rute kojom su crnim džipom pobegli nakon zločina.

Iako su mediji prethodnih dana ubistvo Dedovića i Stamatovića dovodili u vezu sa nastavkom obračuna između škaljarskog i njima suparničkog kavačkog klana, koji traje već pet godina i koji je odneo na desetine života zbog nestanka 300 kilograma kokaina u Valensiji, istraga je dobila novi pravac.

Sumnja se da su ubistva Dedovića i Stamatovića povezana sa istorijskom zaplenom 20 tona kokaina vrednog više od milijardu dolara u Filadelfiji.

Bezbednosni zvaničnici su otkrili da je za gubitak tovara droge koji su američki istražitelji zaplenili na brodu “MSC Gajan” prošlog juna u filadelfijskoj luci navodno odgovoran Dedović.

Podsećamo, droga na brodu “MSC Gajan” otkrivena je kada su carinici uočili anomalije na sedam brodskih kontejnera koji su prenosili vino, povrće, voće i drugu robu iz Latinske Amerike u Evropu. Federalna policija je zatim pretresla ceo brod i pronašla kokain.

Najpre su hapšeni Ivan Đurašević i Fonofave Tijasaga, koji su priznali da su angažovani da za 50.000 dolara utovare kokain sa manjih čamaca i sakriju ga na brodu. Nekoliko dana kasnije uhapšeni su i Boško Marković, Aleksandar Kavaja i Nenad Ilić iz Crne Gor i Lauli Pulu. Nenad Ilić je prvi protiv kog je podugnuta optužnica, a na teret mu se stavlja da je prekršio pomorske zakone o švercu narkotika za koje je predviđena minimalna kaznaod 10 godina.

Igor Dedović je navodno učestvovao u švercu kokaina na brodu “MSC Gajan”. Dedović je navodno, nakon što je američka policija pronašla ovaj kokain, označen kao odgovoran za gubitak ovog tovara. S tim u vezi, kako se navodi, bezbednosne službe smatraju da su pripadnici crnogorske mafije dali naloge za njegovu i Stamatovićevu likvidaciju.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.