OPET ODLOŽENO SUĐENJE ZA PALJENJE KUĆE NOVINARU MILANU JOVANOVIĆU! Simonović tvrdi da nije pretio sudiji
Simonović tvrdi da nije pretio sudiji, Foto: Privatna Arhiva, Marina Lopičić

PONOVO!

OPET ODLOŽENO SUĐENJE ZA PALJENJE KUĆE NOVINARU MILANU JOVANOVIĆU! Simonović tvrdi da nije pretio sudiji

Suđenje za paljenje kuće Milana Jovanovića počelo je 9. aprila 2019. godine

Objavljeno:

Nastavak dokaznog postupka u kome je trebalo da okrivljeni za paljenje kuće novinara internet portala Žig info Milana Jovanovića iz Grocke iznesu svoju odbranu odloženo je danas zbog zahteva advokata da se omogući audio snimanje izjava njihovih klijenata.

Okrivljeni Vladimir Mihailović i Igor Novaković nisu se izjasnili pred sudom. Njihovi advokati su rekli da oni neće iznositi odbranu, niti odgovarati na pitanja jer u sudnici u Palati pravde još uvek nema tehničkih mogućnosti za tonsko snimanje suđenja.

Oštećeni noviran Milan Jovanović na današnjem ročištu nije dobio priliku da se izjasni. On kaže da advokati okrivljenih imaju za cilj opstrukcija procesa, jer se, kako je naveo, celo suđenje svelo na polemiku o tonskom snimanju.

Suđenje za paljenje kuće Milana Jovanovića počelo je 9. aprila 2019. Do sada je održano sedam ročišta, od kojih je odloženo četiri.

Na početku današnjeg suđenja obratio se okrivljeni Dragoljub Simonović koji je rekao da na ročištu 12. decembra nije pretio tužiocu Predragu Milovanoviću već da su to, kako je naveo, mediji tendenciozno preneli.

Dragoljub Simonović
Dragoljub Simonović foto: Printscreen / Youtube

Nekadašnji predsednik beogradske opštine Grocka je na tom ročištu prema pisanju medija "uputio preteće poruke zameniku tužioca Predragu Milovanoviću, kome je, iznoseći odbranu kao prvookrivljeni, prvo zamerio da se založio za ovaj slučaj kao da je branilac novinara Jovanovića (iako novinar nije optužen već je oštećeni u postupku), a ne tužilac", te je naveo i da će se "sudski pozabaviti radom tužilaštva", kao i da može da se desi da posle ovog procesa i ne bude više tužilac".

Simonovićevu tadašnju pretnju osudili su Društvo sudija Srbije, Evropski pokret u Srbiji, Komitet pravnika za ljudska prava, Transparentnost Srbija, Centar za pravosudna istraživanja i Beogradski centar za ljudska prava.

Novinaru Milanu Jovanoviću zapaljena je kuća u decembru 2018. godine za šta je osumnjičen da je nalogodavac tadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je i prvookrivljeni u tom postupku.

Sledeće ročište je zakazano za 14. februar.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.