Srpski dečak nije dao na SVOJ KRST UPRKOS BATINAMA, posle napada dobio specijalni POKLON IZ HILANDARA!
Foto: Profimedia

uprkos batinama

Srpski dečak nije dao na SVOJ KRST UPRKOS BATINAMA, posle napada dobio specijalni POKLON IZ HILANDARA!

Napad na L. P. se dogodio u utorak, u dvorištu škole "Marks Dormoa" u 18. pariskom arondismanu

Objavljeno:
  • 4

Srpskom dečaku (12), kog su pre nekoliko dana pretukla deca u školskom dvorištu u Parizu, tražeći da skine krst, jedan potreseni vernik u pariskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava u znak poštovanja poklonio je osveštani krst iz Hilandara.

- Naš hrari junak nije znao za strah, čvrsto je branio i odbranio svoje ubeđenje, veru i svoj krst - poručio je za protojerej stavrofor ove crkve Slaviša Šanjić.

Srbi iz Pariza mu, kaže, spremaju još poklona. Iako teško povređen, dečak L. P. želeo je u nedelju na jezeru Žonkoa kod Pariza da zapliva za bogojavljenski krst! Sa njim je bilo još nekoliko dečaka, ali im zbog hladne vode organizatori to nisu dozvolili, želevši da sačuvaju njihovo zdravlje. Mogli su da plivaju samo punoletni.

Napad na L. P. se dogodio u utorak, u dvorištu škole "Marks Dormoa" u 18. pariskom arondismanu, u kom se nalazi i srpska crkva i gde živi dosta pridošlica. Izvori bliski događaju ističu da je dečak surovo napadnut.

Na sajtu "Svi Srbi u Parizu" navodi se da su ga pretukla petorica jedanaestogodišnjaka preklom iz Afrike koji su tražili da skine krst sa vrata".

Navodi se da su, iako mu je krst bio na ogrlici ispod odeće, mladom Srbinu prišla petorica dečaka i rekli mu da ga skine. On je to odbio, posle čega su ga sva petorica okružila i insistirala da to uradi. Pošto nisu u tome uspeli, jedan od njih, koji mu je stajao iza leđa, iznenada ga je oborio na zemlju. Počeli su da ga udaraju i šutiraju gde su stigli. Dečak je zadobio teške povrede glave i genitalija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media