UHAPŠEN MIROLJUB JEVTIĆ, DIREKTOR U JEDNOJ OD NAJVAŽNIJIH FIRMI U SRBIJI: Policija pronašla 10.000 SUMNJIVIH EVRA!
Miroljub Jevtić, direktor u pritvoru, Foto: Printscreen

obraćanje ministra

UHAPŠEN MIROLJUB JEVTIĆ, DIREKTOR U JEDNOJ OD NAJVAŽNIJIH FIRMI U SRBIJI: Policija pronašla 10.000 SUMNJIVIH EVRA!

Polciija je u trenutku hapšenja, kako kaže, našla novac

Objavljeno: 10:35h

Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović se obratio javnosti povodom hapšenja četiri osobe zbog mita!

- Osim odlučne borbe protiv narko trafikinga, zaplenili smo preko sedam tona narkotika, nastavljamo i borbu protiv korupcije. Uhapšene su osobe M.J. (1961), direktor preduzeća "Infrastrukutra železnica Sbrije" i još nekoliko lica-. Direktor je primio mito od 10.000 evra zbog eksproprijacije zemljišta - rekao je ministar.

Na čelu preduzeća "Infrastruktura železnica Srbije" je Miroljub Jevtić.

Uhapšeni direktor je primio mito od posrednika D.B., a reč je o eksproprijaciji zemljišta na trasi brze pruge.Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Polciija je u trenutku hapšenja, kako kaže, našla novac.

Uhapšeni su i advokati koji su dali mito.

Oni su fakturisali novac u svom interesu, a novac su delili.

Uhapšeni direktor je primio mito od posrednika D.B., a reč je o eksproprijaciji zemljišta na trasi brze pruge.Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Ministar je pojasnio da se direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge. "Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac", rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

Stefanović kaže da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito, tako što su po dogovoru sa direktorom preduzeća fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije delili među sobom. "Ovo je veoma važno jer borba protiv korupcije ne sme da stane, da bude selektivna, mora da se vodi računa o tome da se zaštite najviši državni interesi i interesi građana Srbije", poručio je Stefanović.

O sukobu sa Vučićem, farmi koka i malom Senti

Na novinarsko pitanje da li je u sukobu sa predsednikom Vučićem, on je rekao da apsolutno nikakvog sukoba nema između njih dvojice, da već danima sluša besmislice i da je dovoljno da Vučić okrene telefon i da mu zatraži ostavku i da bi je dobio odmah jer se poznaju 21 godinu.

Ministar je sredinom nedelje saopštio da je u protekloj godini izvedeno nešto manje od 82.000 krivičnih dela što predstavlja najmanji broj krivičnih dela na godišnjem nivou u poslednjih 25 godina. On je to saopštio nakon sednice kolegijuma koju je održao sa rukovodiocima svih organizacionih jedinica MUP.

Kako je tada rečeno, u Srbiji je prošle godine izvršeno 81.846 krivičnih dela, što je smanjenje u odnosu na 2018. godinu kada je evidentirano 86.043 dela. Na kolegijumu su razmatrani i planovi za ovu godinu, počev od otvaranja novih policijskih i vatrogasnih stanica.

(Espreso.co.rs/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.