MALČANSKOG BERBERINA ČEKA DOŽIVOTNA ROBIJA? Sudiće mu se po novom zakonu, POSTOJE OVE DVE OPCIJE!
Foto: MUP

užas

MALČANSKOG BERBERINA ČEKA DOŽIVOTNA ROBIJA? Sudiće mu se po novom zakonu, POSTOJE OVE DVE OPCIJE!

Iz višeg javnog tužilaštva je ranije saopšteno da će se istraga protiv okrivljenog Jovanovića sprovoditi u pravcu krivičnog dela otmica i krivičnog dela silovanje Krivičnog zakonika

Objavljeno:

- U slučaju da se utvrdi da je okrivljeni izvršio krivično delo i otmice i silovanja, sud mu može izreći dve kazne:

jednu za otmicu, drugu za silovanje, s tim što se za kaznu za krivično delo silovanje, koje je izvršeno prema detetu, od 1. decembra 2019. godine može se izreći kazna doživotnog zatvora - kaže advokat Nebojša Perović.

Budući da je Jovanović povratnik u delu, te da je gotovo dve decenije proveo iza rešetaka, to će biti uzeto kao otežavajuća okolnost.

U Krivičnom zakoniku u članu 178, koji se odnosi na silovanje, ukoliko je to delo učinjeno prema detetu kazniće se zatvorom od najmanje deset godina ili doživotnom robijom.

Jovanović je već robijao zbog silovanja, ali mu je kazna smanjena za tri godine zbogdobrog vladanja

Ovog puta, ukoliko se dokaže da je Jovanović kriv, kazna mu ne može biti ublažena.

- Kod njega čak ne dolazi u obzir da se izrekne bilo koja druga kazna sem doživotnog zatvora zbog odredbi o višestrukom povratu koje su ubačene u Krivični zakonik gde se kaže da ako je lice minimum dva puta pre toga osuđeno za krivična dela sa umišljajem i nije prošlo više od pet godina od otpuštanja izvršioca sa izdržavanja kazne do izvršenja krivičnog dela, a u njegovom slučaju je to manje od godinu dana, sud mora da mu izrekne kazne iznad polovine propisane za to krivično delo - objašnjava advokat Maja Atanasković.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.