UBICE I SILOVATELJI DECE U SRPSKIM ZATVORIMA PROLAZE TORTURU! 1 od njih je dobio i ODŠTETU ZA MUČENJE (FOTO)
Foto: Foto: privatna arhiva/Kuris.rs

Malčanski berberin u panici!

UBICE I SILOVATELJI DECE U SRPSKIM ZATVORIMA PROLAZE TORTURU! 1 od njih je dobio i ODŠTETU ZA MUČENJE (FOTO)

Šta je dovoljna kazna za njihova zlodela?

Objavljeno:

Ubice i silovatelji maloletne dece u zatvoru se dočekuju bukvalno na krv i nož!

Mediji su danas pisali da je upravo Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, u strahu za svoju bezbednost.

Malčanski berberin u panici!

On se nalazi u izolaciji do daljeg, a čuvare je molio da ga nikada ne pošalju u grupnu sobu jer se plaši da će ga tamo silovati!

Ninoslav Jovanović
Ninoslav Jovanović foto: Privatna arhiva / M. M.

Naime, Ninoslav se plaši da će ga drugi robijaši fizički napasti, a moguće i seksualno zlostavljati. Neki od njih su i roditelji, a ono što je on uradio se kosi sa kodeksom kriminalaca. Najveća briga zatvorskih čuvara je trenutno da sačuvaju Jovanovića. Po proceduri, on je smešten u izolaciju i pod stalnim je nadzorom radi sopstvene sigurnosti - kaže izvor jednog beogradskog lista.

Njegov strah je opravdan ako se uzme u obzir to kako su prošli oni koji su radili isto što i on.

Advokat Svetozar Vujačić rekao je kako je prošao jedan silovatelj i ubica deteta koji je dobro poznat srpskoj javnosti.

- Jedno vreme sam zastupao Mališu Jeftovića, koji je silovao i ubio trogodišnju Kaju. Njega su zatvorenici iz ćelije tukli neprestano, svaki dan, tako da su čuvari morali da ga premeste u samicu. Nema sumnje da će i Jovanovića napasti drugi zatvorenici čim im se za to ukaže prilika - kaže Vujačić.

Mališa Jevtović mučen, pa dobio odštetu!

Podsetimo, Jevtović je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog brutalnog ubistva trogodišnje Katarine Janković 2005. godine, a njena majka, koja je bila u vezi sa Jevtovićem, zbog pomaganja u ovom zločinu osuđena je na 37 godina zatvora.

Katarina Janković
Katarina Jankovićfoto: Privatna arhiva

Kaznu zatvora sada izdržava u strogo čuvanom zatvoru Nova skela, u Padinskoj skeli.

Inače, Evropski sud za ljudska prava prošle godine je utvrdio da je Mališa Jevtović, osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva trogodišnje devojčice Katarine Janković 2005. godine, bio žrtva torture i nečovečnog postupanja zatvorskih čuvara prema njemu, za šta je državu Srbiju proglasio odgovornom.

Istom odlukom Evropski sud je naložio državi Srbiji da, nakon pravosnažnosti ove odluke, na ime nematerijalne štete Jevtoviću isplati 4.000 evra, a na ime troškova postupka još 2.355 evra, navodi se u odluci suda koja je objavljena na njegovom sajtu.

Evropski sud smatra da je Srbija odgovorna jer su njeni zatvorski čuvari zlostavljali Jevtovića u pritvoru i zatvoru, čime su prekršene odredbe Evropske konvencije o ljudskim pravima - o zabrani torure, nečovečnog postupanja ili degradirajućeg tretmana.

Mališa Jevtović
Mališa Jevtović foto: Privatni arhiv / Kurir.rs

Dragan Đurić živi kao car!

Podsetimo, godine 2014. u medijima se pojavila indformacija da je Dragan Đurić, osumnjičen da je ubio i silovao Tijanu Jurić (15) iz Subotice, napadnut u okružnom zatvoru, kada ga je jedan od zatvorenika prepoznao i nasrnuo na njega, veći incident sprečili su stražari koji su ih brzo razdvojili.

Tijana Jurić
Tijana Jurićfoto: Printscreen/Facebook/Jurić Igor

Ova informacija je vrlo brzo demantovana od strane Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Dragan Đurić
Dragan Đurićfoto: Facebook

Prema navodima medija, on je smešten u samicu i potpuno je odvojen od ostalih osuđeniika. Đurić ima pravo na svakodnevnu šetnju po zatvorskom krugu, ali u nju ide sam, u večernjim časovima kada u dvorištu nema nikoga. Nije ostavljena ni najmanja mogućnost da dođe u kontakt sa ostalim osuđenicima pošto je poznato kako na izdržavanju prolaze oni koji su osuđeni za krivično delo silovanja.

Podsetimo i na jednog silovatelja i ubicu deteta koji nije odslužio kaznu za svoja zlodela jer je - umro.

Marijin ubica umro iza rešetaka

foto: Privatna arhiva

Mladen Ogulinac (52) iz Starih Ledinaca, koji je 26. juna silovao, a potom i zadavio osmogodišnju Mariju Jovanović, pronađen je mrtav 2010. godine u zatvorskoj ćeliji u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Marija Jovanović
Marija Jovanovićfoto: Privatna arhiva

Marija je ubijena 26. juna, a njeno telo, bačeno u šipražje pronašao je otac. Istragom je ustanovljeno da je Ogulinac, koji je živeo u kući u blizini, namamio tog prepodneva devojčicu kod sebe u kuću gde ju je brutalno silovao, a potom i zadavio.

Silovatelj je telo bacio u šipražje u blizini kuće i dao se u beg. Potraga za njim, u koju su se uključili svo meštani Ledinaca, trajala je do kasnih večernjih sati. Ogulinca su od meštana, koji su hteli da ga linčuju, spasli pripadnici Žandarmerije. Pred policijom on je priznao zločin, da bi se pred istražnim sudijom branio ćutanjem.

Ovaj ubica preminuo je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, baš na dan devojčicinog osmog rođendana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.