BRAT NA INTERNETU SAZNAO DA MU JE SESTRA UBIJENA! Ispovest majke ubijene DEVOJČICE iz Raške koju je drug ubio!
Sanja P., Foto: Facebook

potresne reči

BRAT NA INTERNETU SAZNAO DA MU JE SESTRA UBIJENA! Ispovest majke ubijene DEVOJČICE iz Raške koju je drug ubio!

Sanjin stariji brat Filip rekao je da očekuju sve detalje istrage, da saznaju šta se tačno desilo u ponedeljak po podne

Objavljeno:

- Tog popodneva mi se javila i rekla da je sa društvom, a kasnije je sin na internetu pročitao da je ubijena – kroz suze kaže Jelica P. iz Blaca, majka 15-godišnje Sanje koju je pretposlednjeg dana 2019, u kući u selu Žutice, najbolji drug M. J. ubio hicem iz lovačke puške.

Maloletnik je uhapšen odmah i određen mu je pritvor, a u međuvremenu se utrvrđuju sve okolnosti tragedije u domu M. I. (42). Prema prvim informacijama, pretpostavlja se da je puška slučajno opalila, a maloletnik koji je ispalio patron je uhapšen. Zbog toga što lovačku pušku nije adekvatno obezbedio priveden je i M. I, ali je ubrzo i pušten.

U međuvremenu, Sanjina majka Jelica najmlađe dete je sahranila 1. januara. I dok većina građana slavi dolazak Nove godine, Jelica sa sinom Filipom i ćerkom Kristinom svaki dan obilazi Sanjin grob. Nema mnogo snage za priču o svojoj mezimici, koja je živela kod Jeličine majke i brata u selu Brvnik, nedaleko od kuće u kojoj je stradala. Tamo je živela jel je išla u Srednju ekonomsku školu u Raški. Vikendom je dolazila kući, ili je porodica išla da je obiđe. Bila je tiha, mirna devojčica, dobar đak.

- Trebalo je da dođe za Božić. Pre nekoliko godina mi je preminuo suprug i ostala sam sa troje dece, dve ćerke i sinom. Trudila sam se da ih izvedem na pravi put. Da budu dobri ljudi – kazala je nesrećna majka.

Sanjin stariji brat Filip rekao je da očekuju sve detalje istrage, da saznaju šta se tačno desilo u ponedeljak po podne, kada je u domu M. I. ubijena njegova sestra.

- Čuli smo da je vlasnik puške imao uredno dozvolu za oružje. Ali oružje nije čuvao kako treba, pušku nije obezbedio po propisu - konstatovao je stariji brat ubijene devojke U domu M. I, gde je u ponedeljak ubijena maloletna devojka, takođe neverica.

- Tog popodneva kod mog unuka su došla dvojica drugova i jedna drugarica. Deca su došla na kafu. Sin nije bio kod kuće, bio je na poslu. U domu smo bili samo unuk i ja. Kada su deca došla na kafu, ja sam izašao u dvorište da nešto završim. Ubrzo sam pozvao unuka L. I. Da mi pomogne oko jagnjeta. On je izašao i tada se to desilo. Tragedija! Ali ni unuk ni ja ne znamo šta se tačno desilo, jer nismo bili u kući, već napolju – rekao je Z. I, otac M. I. Iz čije je lovačke puške ispaljen smrtonosni hitac.

Zoran je napomenuo da je njegov sin lovac i da ima urednu dozvolu za pušku. Ipak, nije mogao da odgovori na pitanje da li je sin lovačku pušku držao kako nalažu pravila – pod ključem i odvojeno oružje i municija.

- Moj sin je bio priveden i pušten je – rekao je kratko Zoran I.

Njemu se na teret stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti, a zasad može da se pretpostavlja da će postupak protiv njega ići redovnim putem.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.