LEGIJA TERORIŠE SVE ŽIVO, SAMOZADOVOLJAVA SE NASRED ULICE, LOMI FLAŠE... Meštani su U PANICI, traže pomoć policije!
Ilustracija, Foto: Sonja Spasić

TERORIŠE GRAĐANE

LEGIJA TERORIŠE SVE ŽIVO, SAMOZADOVOLJAVA SE NASRED ULICE, LOMI FLAŠE... Meštani su U PANICI, traže pomoć policije!

Situacija je kulminirala večeras oko 20 časova kada je Legija nakon silnih psovki i pretnji upućenih komšijama počeo štapom da mlati po strujnim kablovima

Objavljeno: 17:20h

Dvadesetak žitelja 12. ulice naselja Rade Žunić u Leskovcu okupili su se večeras nasred svog sokaka i bojeći se za opstvenu bezbednost zatražili od policajaca da privedu njihovog pedesetogodišnjeg komšiju zvanog Legija, za kojeg tvde da ih svakodnevno teroriše, uznemirava i napada.

Situacija je kulminirala večeras oko 20 časova kada je Legija nakon silnih psovki i pretnji upućenih komšijama počeo štapom da mlati po strujnim kablovima sa obližnjih bandera, a zatim i da, uz nesnosnu buku, razbija, razvaljuje i baca prozore i vrata sa sopstvene kuće.

- Samo danas smo četiri puta zvali policajce i oni su odlučili da dođu i odvedu ga u stanicu tek kada smo im kazali da ako nešto ne preuzmu, da ćemo morati smai da rešavamo problem sa njim kako znamo i umemo - priča za Jugmediju jedan od žitelja ove ulice koje je novinar juGmedie zatekao okupljene ispred Legijine kuće.

Oni najavljuju da će sutra podneti policiji, Centru za socijalni rad i leskovačkoj bolnici peticiju za ponovno zbrinjavanje njihovog komšije u mentalnu instituciju, gde je jedno vreme i proveo na lečenju, jer se plaše za sopstvenu bezbednost.

Leskovčani rešeni da stanu na put torturi, ali i da pokušaju da pomognu svom komšiji apelujući na nadležne organe da zapravo rade svoj posao

„Svakog dana preti, psuje viče. Pre nekoliko dana se samozadovoljavao nasred ulice i to su gledala naša deca koja su se vraćala iz škole. Pre dve godine zapalio je ovu kuću i ugrozio sve nas. Lomi staklene flaše, baca ih nasred ulice, preti onom motkom koju stalno nosi sa sobom… Situacija je postala neizdrživa. Svakodnevno trpimo njegovu torturu, prijavljujemo nadležnim organima i nikom ništa. Tako je već pet godina”, jada nam se drugi komšija.

U dvadesetak kuća u ovoj ulici ima i petnaetak male dece koje roditelji svakog dana moraju da prate u školu, pa čak i do prodavnice.

„Kažite mi, kako da pustim ćerkicu da sama prođe pored njegove kuće dok je on unutra ili u dvorištu?“, pita jedan od okupljenih Leskovčana, inače, vojno lice.

Ovaj pedesetogodišnjak živi sam u nedovršenoj kući i bivši je policajac. Poslednjih dana ga Leskovčani primećuju po gradu jer na sebi uvek nosi flurescentni prsluk, peva naglas uglavnom rodoljubive pesme i maše štapom koji ne ispušta iz ruku.

Na društvenim mrežama je postavljeno i nekoliko video snimka gde se šeta sredinom veoma prometne saobraćajnice dok ga policajci mirno posmatraju ne preduzimajući ništa. Ima i fotografija kako on stoji nasred raskrsnice i „reguliše“ svojim štapom saobraćaj.

(Espreso.co.rs/Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.