SAVKE JE UBIJEN ISPRED NANE, A SAD JE PROGOVORIO SIN UBICE! Sve je svalio na pokojnog momka
Aleksandar Savković, Foto: Espreso.co.rs

NASTAVAK SUĐENJA

SAVKE JE UBIJEN ISPRED NANE, A SAD JE PROGOVORIO SIN UBICE! Sve je svalio na pokojnog momka

Na pitanje sudije Anđelković kako je tako bitne detalje propustio da ispriča u istrazi, Grbović je kazao da mu je to bilo prvo pojavljivanje pred tužilaštvom, odnosno policijom i da je imao tremu

Objavljeno:

Luka Grbović, sin Nedeljka Grbovića koji je optužen da je ubio Aleksandra Savkovića ispred beogradskog noćnog kluba „Nana“, juče je na suđenju rekao da je Savković pre pucnjave nekoliko puta udario njegovog oca. Osim njega, danas je svedočio i Miloš Nešić, Savkovićev prijatelj sa kojim je te noći došao u „Nanu“.

„Ostajem pri onome što sam ispričao u istrazi, ali bih dodao neke detalje“, kazao je Luka Grbović nakon što je prihvatio da danas svedoči uprkos tome što kao sin optuženog može da bira da li da govori na sudu.

Počeo je da prepričava događaj – da je u „Nani“ radio kao konobar, a da je grupa u kojoj je Savković bio došla u klub oko pola pet ujutru.

„E sad, pored njih su sedeli navijači Zvezde“, uplašeno je kazao Grbović, a sudija Marina Anđelković ga je prekinula.

„Sve ste to već rekli“, kazala je ona.

Grbović je nastavio rekavši da će nove detalje dodati kasnije. Često je pravio pauze, pa je sudija ponovo odreagovala.

„Je l’ vi sad prebirate po sećanju ili?“, upitala je na šta je Grbović kazao da ima tremu i da zato zastajkuje.

Zatim je objasnio da su Savković i Adi Isenović koji je bio sa njim te noći bili agresivni i napravili „haos“ u klubu, nakon čega ih je obezbeđenje u kom je bio i njegov otac izbacilo napolje.

„Ispred kluba sam video da moj otac drži Isenović Adija i Savkovića koji mu prilazi i udara ga tri puta u leđa i vrat“, kazao je Grbović, po prvi put iznoseći ovaj detalj. O sukobu ispred kluba koja je prethodila ubistvu i ranije su govorili drugi svedoci i optuženi.

Dodao je da je video kako Savković još jednom udara njegovog oca, ovaj put u vilicu, posle čega se otac zateturao i prešao na drugu stranu ulice.

„Tada sam video Adija kako divlja i govori: ’Koga ćeš ti da izbacuješ konjino matora’“, kazao je Grbović i dodao da je u rukama svog oca tada primetio neki predmet, ali da nije znao da li je reč o pištolju.

Čuo je prvi pucanj, ali, kako je naveo, nije video trenutak kada je upucan Isenović koji je počeo da viče: „Upucan sam“. Zatim je video da je Savković krenuo prema njegovom ocu.

„Okrenuo se, video mog oca, trčao je i vikao: ’Ubiću tebe i tvog sina’ i ’Je*aću ti mrtvu majku u grobu’. Video sam kako trči i hvata se za pojas i oca kako podiže ruku i viče: ’Nemoj, Savke, molim te’. Ja sam se uplašio, uleteo sam unutra i zaključao se u WC-u“, ispričao je Luka Grbović.

Na pitanje sudije Anđelković kako je tako bitne detalje propustio da ispriča u istrazi, Grbović je kazao da mu je to bilo prvo pojavljivanje pred tužilaštvom, odnosno policijom i da je imao tremu.

„Sada deluje kao da ste napamet naučili, pa ne možete da se setite nekih detalja“, kazala je sudija.

„Pa nije baš tako, ali dobro“, odgovorio je tiho Grbović, na šta je sudija dodala: „Pa, nažalost, jeste“.

Grbović je, nakon što je opisao šta se dešavalo tokom te noći, dodao i da su on i njegova porodica posle toga iz straha otputovali u inostranstvo zbog pretnji koje su dobijali.

„Od koga ste dobili pretnje“, pitala ga je sudija, na šta je odgovorio da nije reč o direktnim pretnjama, već da su mu prijatelji pričali da će ga neko ubiti, da će ga sačekati negde i tome slično.

Tokom svedočenja Grbović je kazao i da su te noći sa njim stajala još tri konobara koja su videla isto što i on, pa je advokat njegovog oca, Vanja Gajić, od sudije zatražio da ih pozove da svedoče na nekom od narednih ročišta. Sudija Anđelković navela je da će o ovom zahtevu naknadno odlučiti.

Savkovićev prijatelj o ubistvu

O događaju ispred kluba „Nana“ na današnjem suđenju govorio je i Miloš Nešić, prijatelj ubijenog Savkovića koji je te noći došao sa njim u klub.

Nešić je kazao da ne prepoznaje optužene, da ih se ne seća iz noći u kojoj se sve odigralo i da ih je prvi put video u martu kada je bio na jednom od suđenja.

U klub je došao sa Savkovićem i Isenovićem, ispričao je. Sve je bilo mirno dok neki momci nisu prišli njihovom separeu, tada je nastala gužva i obezbeđenje je Savkovića, Isenovića i njega izbacilo napolje. U toj gužvi, pri izlasku iz kluba, tvrdi, zadobio je udarac u glavu.

Po izlasku napolje, otrčao je i sakrio se iza automobila u blizini „Nane“, a tu je, kako je ispričao, bio i u trenutku kada je čuo pucnje.

„Čuo sam jedan pucanj, posle par sekundi drugi. Video sam Isenovića kako trči, a pokojnog Savkovića kako leži nasred ulice“, naveo je Nešić i dodao da su zatim otišli u Urgentni centar taksijem.

Nakon što je ispričao ono čega se seća u vezi sa ovim događajem, tužiteljka ga je pitala zašto se sakrio iz automobila.

„Uplašio sam se da ne dobijem batine“, odgovorio je.

Pitanje za Nešića imao je i optuženi Nedeljko Grbović.

„Da li sam vas ja pretresao kada ste došli u klub? Da li sam uopšte bio tu?“

„Ne poznajem ja Vas, ja Vas prvi put vidim“, odgovorio je svedok.

Na pitanje sudije da li je neko iz društva sa kojim je bio imao oružje sa sobom, Nešić je rekao: „Ma, taman posla“, i dodao da i ne zna zbog čega je došlo do sukoba te noći.

„Nikakav problem nije bio. Ni dan danas mi nije jasno šta se tu izdešavalo.“

Ubistvo ispred „Nane“

Optuženi Nedeljko Grbović ranije je na sudu ispričao da je pucnjavi prethodila rasprava Aleksandra Savkovića i njegovih prijatelja sa navijačima Crvene zvezde koji su bili za susednim stolom, kao i da on i kolege iz obezbeđenja nisu uspeli da spreče sukob.

Rekao je da je prvi problem imao sa Isenovićem koji je bio u toaletu kada je sukob počeo, a kada je izašao vikao je: „Pobiću vas sve, j*baću vam mater“. Izveo je Isenovića napolje da se smiri, ali se on ubrzo vratio i nastavio da preti, ispričao je Grbović.

„Osetio sam se bespomoćno. Već sam mogao da vidim kako mi lomi glavu i kako me prebija. Kada je bio na oko dva metra od mene, izvadio sam pištolj“, rekao je tada Grbović.

Pošto je upucao Isenovića, kako je naveo, bio je u šoku. Dok je išao ka kolima čuo je da Savković preti njemu i njegovom sinu. Rekao je da se zbog pretnji uplašio i da je zamolio Savkovića da se smiri, ali da je on tada počeo da „divlja“.

„Ubrzao je ka meni, počeo je da se hvata za pojas. U tom trenutku sam opalio u njegovom pravcu“, rekao je tada Grbović.

Savković je bio član ekipe ubijenog kriminalca i vođe Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Osim fotografija sa društvenih mreža, o njihovim vezama govori i presuda kojom je zajedno sa Veljkom Belivukom zvanom Velja Nevolja i Borisom Karapandžićem i osuđen zbog demoliranja kafića „Holivud“ na Karaburmi. Vlasnik kafića bio je Aleksandar Vavić, vođa supraničke navijačke grupe „Alkatraz“. Demoliranje se desilo u vreme kada su „Janjičari“ od „Alkatraza“ preuzeli vođstvo južne tribine. Detaljnije o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Osim poznanstva sa kriminalcima, iza Savkovića je ostao i bogat krivični dosije. Osuđivan je za razbojništvo, nanošenje teških telesnih povreda, prodaju droge i za ometanje pravde jer je na suđenju pretio sudiji.

(Espreso.co.rs / KRIK)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.