OVE ŽENE NEĆE DOČEKATI NOVU GODINU: One su svirepo UBIJENE u 2019. godini, DOBRO POGLEDAJTE OVA LICA (FOTO)
One su ubijene u 2019. godini, Foto: Printscreen

NAJSTRAŠNIJA retrospektiva

OVE ŽENE NEĆE DOČEKATI NOVU GODINU: One su svirepo UBIJENE u 2019. godini, DOBRO POGLEDAJTE OVA LICA (FOTO)

"Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 35 00 36."

Objavljeno:

Prema najnovijim podacima, od početka godine je ubijeno najmanje 25 žena!

Brojke su zabrinjavajuće budući da su žene uglavnom žrtve porodičnog nasilja koja se završe smrtnim ishodom.

Ovo su lica samo nekih od njih.

Jedan od najstrašnijih zločina koji je zapanjio Srbiju jeste ubistvo Desanke Mošić! Naime, više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv Petra Mošića (61) iz Pančeva zbog sumnje da je u julu ubio svoju suprugu Desanku Mošić (60) na autobuskoj stanici u Pančevu.

Desanka Mošić ubijena je 12. jula ove godine oko podneva na stanici ATP "Pančevo" kada joj je u trenutku dok je šetala sa unukom prišao, kako se sumnja, njen suprug Petar Mošić i pred brojnim svedocima počeo da je ubada nožem.

Petar Mošić je ubio svoju suprugu Desanku
Petar Mošić je ubio svoju suprugu Desankufoto: Printscreen/Kurir

Nesrećna žena preminula je istog dana u bolnici, a Mošić je uhapšen.

Petar Mošić se pred tužiocem u julu branio ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor, u kojem se nalazi više od šest meseci.

Inače, nesrećna žena tragičnog dana krenula je nazad u Požarevac, gde se odselila nakon što je odlučila da se razvede od Petra Mošića jer nije više želela da trpi zlostavljanje.

U danima koji su prethodili njenom ubistvu žena je bila smeštena u Sigurnoj kući u Pančevu da bi prisustvovala ročištima. Kobnog dana se, prema rečima njenog advokata Dejana Bojića, razvela od osumnjičenog.

Više o tome, čitajte u linkovima ispod:

Takođe, u julu Goran Janković (36), je ubio svoju suprugu Mirjanu (32), i njene roditelje Branislava (57) i Nadu (57) u Novom Sadu.

Goran Janković, vulkanizer iz Novog Sada, je macolom ubio svoju ženu i njene roditelje, a više od 30 sati se nalazio u bekstvu, zbog čega je u Novom Sadu vladalo opsadno stanje dok ga policija nije pronašla.

Goran i njegova pokojna supruga
Goran i njegova pokojna suprugafoto: Printscreen

Inače, Goranova i Mirjanina deca su bila prisutna u trenutku zločina.

Po svemu sudeći, revoltiran Mirjaninom odlukom da ga napusti i tako prekine dugogodišnje zlostavljanje koje je trpela u braku, Goran je, i pored zabrane prilaska i komuniciranja, izrečene 10. maja, došao do kuće Pajićevih u Ulici Petefi Šandora 156 b u novosadskom naselju Telep, gde se Mirjana sklonila sa dvojicom maloletnih sinova.

Inače, Janković je uhapšen kod Brodogradilišta, a kako su mediji prenosili krio se u napuštenom brodu.

Za ovo krivično delo zakonom je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina do četrdeset godina.

Pogledajte trenutak hapšenja Gorana Jankovića:

Više o svemu tome, čitajte u linkovima ispod:

Isto tako, zločin koji je izvršio Dušan Petronijević zaprepastio je celokupnu javnost.

Petronijević je nožem zbog ljubavnog brodoloma usmrtio svoju devojku Violetu Jošić. Ono što se posebno izdvaja jeste njegova opsednustost svojom devojkom čije je slike podelio na svom Fejsbuk profilu.

Dušan je Violetu napao nakon što se vratila sa posla, iz noćne smene.

Pomahnitali mladić joj je naneo više desetina uboda nožem, a najviše po stomaku i vratu. Brojne posekotine imala je i po rukama, koje je zadobila pokušavajući da se odbrani.

Dušan Petronijević i pokojna Violeta
Dušan Petronijević i pokojna Violeta foto: Printscreen

Nesrećnu devojku oblivenu krvlju otac i maćeha ubacili su u kola pokušavajući da je prevezu do Doma zdravlja u Koceljevi, ali je već bilo kasno. Lekari su samo mogli da konstatuju smrt. U automobilu sa njima bio je i Dušan, sav krvav i sa nožem u ruci, a kada je čuo da je Violeta mrtva, krenuo je ka kući.

Violeta je i po glavi imala nekoliko posekotina i ubodnih rana, pa se pretpostavlja da je Dušan sekao i ubadao i nakon što joj je zadao smrtonosne ubode.

Stravičnom ubistvu prethodio je raskid, a noć pre krvavog zločina Dušan je na svom profilu na Fejsbuku objavio više od dve stotine njenih fotografija iz perioda kada su bili srećni u vezi i pesmu "Bez tebe" Olivera Dragojevića.

Policija je ubicu uhapsila sa tim nožem u njegovoj kući u Koceljevi.

Više o tome, čitajte u linkovima ispod:

Još jedno svirepo ubistvo dogodilo se u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Kotež.

Naime, Stefan Golubović je ubio svoju bivšu devojku Marinu Đuričić, a zatim je pokušao da da izvrši suicid tako što je sebi pucao u usta.

Marina je na mestu preminula nakon što je pogođena sa dva hica u slepoočnicu, dok je ubica u kritičnom stanju prebačen u Urgentni centar.

Marina Đuričić
Marina Đuričić foto: Printscreen

Kad su odjeknuli hici, žitelji ovog dela Koteža pozvali su policiju, koja je brzo stigla do stana.

Patrola je zatekla beživotno telo mlađe žene i muškarca, koji je bio bez svesti. Pored teško ranjenog muškarca pronađen je pištolj. On je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu - kratko su rekli u policiji.

Na mestu zločina, prvi se pojavio Marinin otac Zoran, te je nesrećni čovek od bola jaukao i dozivao ćerku. Ubrzo je stigla i druga ćerka Vesna. Nemi od bola i suza, dugo su stajali zagrljeni i nemoćni da bilo šta kažu. U jednom trenutku Vesna je izgubila svest, a potom je Marininom ocu pozlilo.

Više o tome, čitajte u linkovima ispod:

Stravično ubistvo dogodilo se i u Beloj Palanci kada je Dragan (52), nožem presudio svojoj supruzi Tanji Vasiljković (46), a koji je potom izvršio samoubistvo.

Dragan je Tanji zario nož direktno u srce, posle čega se obesio u njihovoj kući u Njegoševoj ulici.

Tanja Vasiljković i suprug Dragan
Tanja Vasiljković i suprug Draganfoto: Privatna arhiva

Inače, zločin je otkrio Tanjin brat, koji je bio uznemiren što mu se nije javljala na telefon. Kad je razvalio zaključana vrata, zatekao je sestru s nožem zarivenim u srce i zeta obešenog u hodniku kuće.

Supružnici Vasiljković sahranjeni su u odvojene grobnice jer su tako odlučile njihove naslednice.

Dragan je sahranjen u selu Oreovac, a Tanja u rodnoj Divljani kod Bele Palanke. Dragan je navodno u oproštajnom pismu naveo i gde i na koji način želi da bude sahranjen, ali nije poznato da li su mu ćerke na kraju tu želju i ispunile.

Više o tome, čitajte u linkovima ispod:

Takođe, u Jabukovcu su osim Raje Kazimirović, ubijene Rajina majka Dragica (93), njegova sestra Ljubinka (76), i sestričina Dragana (53).

foto: YoutubePrintscreen/Zamediatelevizija/Twitter/m_macak

Inače, Davor Pernić (35), osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu, najpre je preuzeo na sebe svu krivicu, ali je ubrzo promenio mišljenje i otkrio sve detalje o stravičnom zločinu, uključujući i pravu ulogu nedavno uhapšene Maje Bađikić (25).

Pernić je odlučio da ispriča sve o likvidacijama Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubice Oprikić (76) i njene sestričine Dragane Jozeljić (53) 7. avgusta ove godine jer je shvatio da ga je Maja zapravo nasankala.

Više o tome, čitajte u linkovima ispod:

"Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 35 00 36."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.