KONAČNO PRESUDA U SLUČAJU UBISTVA VELIBORA DUNJIĆA! Vuk je pomagao ubicu, zna se koliko će na robiju
Musić optužen zbog prikrivanja dokaza o ubistvu Velibora Dunjića, Foto: Dado Đilas

konačna presuda

KONAČNO PRESUDA U SLUČAJU UBISTVA VELIBORA DUNJIĆA! Vuk je pomagao ubicu, zna se koliko će na robiju

Ovom odlukom, koja je danas objavljena, odbijene su žalbe tužioca i Musićevih branilaca i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 16 meseci zatvora Vuka Musića jer je prikrivanjem tragova pružio pomoć Vladimiru Đuroviću, optuženom za ubistvo jednog od vođa navijača "Crvene zvezde" Velibora Dunjića ispred splava "Džimis" 2014. godine.

Ovom odlukom, koja je danas objavljena, odbijene su žalbe tužioca i Musićevih branilaca i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Musić osuđen zbog pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Musić je tokom suđenja priznao izvršenje krivičnog dela u celosti, dok se drugim optuženima i dalje sudi.

Đurović, koji je u to vreme bio pripadnik obezbeđenja splava "Džimis", optužen je za ubistvo Dunjića i ranjavanje njegove devojke Nine Šobote, ali mu se sudi u odsustvu jer je u bekstvu.

U presudi se navodi da je Musić osuđen jer je 16. maja 2014. godine na splavu "Džimis" prikrivanjem tragova pomogao Đuroviću, kome se sudi zbog optužbi da je napustivši splav, prišao Dunjićevom autu dok je na mestu suvozača sedela obota i koji se neposredno pre toga zaustavio ispred ulaza u splav.

Đurović je, kako se sumnja, kroz otvoren prozor vozačevih vrata iz pištolja iz neposredne blizine ispalio sedam projektila Dunjiću u glavu i telo i tako mu naneo smrtonosne povrede, pri čemu je usled dejstva dva projektila Šobota zadobila tešku telesnu povredu.

Potom je zajedno sa okrivljenim Milošem Milosavljevićem, kojem se i dalje sudi, ušao opet na splav u prostoriju u kojoj se nalazio risiver - snimač sa video zapisom sa sigurnosnih kamera koje su zabeležile izvršenje krivičnog dela, gde su pokušali da obrišu snimak, ali im to nije uspelo.

Potom su preko M. D. pozvali Marka Gvozdenovića, od kojeg je Musić zahtevao da obriše video zapis, pa budući da ni Gvozdenoviću to nije pošlo za rukom, Musić mu je naredio "čupaj to i nosi".

Gvozdenović je to učinio i sa splava odneo risiver - snimač koji je oštetio udarajući ga jako 3-4 puta o ivičnjak, nakon čega ga je odneo u svoj stan, gde ga je pronašla policija.

Suđenje je i dalje u toku za Gorana Kneževića, Miloša Milosavljevića i Bojana Starovlaha, koji se takođe terete da su Đuroviću pomogli nakon izvršenog krivičnog dela.

Aleksandar Đuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac su zbog neprijavljivanja krivičnog dela takođe bili pod istragom tužilaštva, sa kojim su, međutim, sklopili sporazume o priznanju krivice i pravosnažno su osuđeni.

U obrazloženju Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno cenio olakšavajuće okolnosti za Musića, jer je u celosti priznao krivično delo, kao i okolnost da je delo učinio usled jednostavne alkoholne opijenosti, zbog koje mu je uračunljivost bila smanjena, ali ne bitno.

Takođe je cenio porodične prilike, dok je od otežavajućih okolnosti imao u vidu njegov raniji život.

- Imajući u vidu navedeno, kao i okolnost da iz promene ponašanja okrivljenog prema sudu tokom ovog postupka može da se očekuje da je prihvatio odgovornost i da će se promeniti, to se po nalaženju Apelacionog suda, svrha izricanja krivičnih sankcija može ostvariti kaznom zatvora u trajanju od 1 godine i 4 meseca - navodi se u presudi.

Ubijeni Dunjić je ranije bio osuđivan za teška krivična dela.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.