MARIJANINA SMRT RASPLAKALA JE SRBIJU: Godinu dana kasnije na njenom grobu je PRIZOR KOJI SLAMA SRCA
Marijana Kocić koja je stradala u sudaru, Foto: Pritnscreen

tuga

MARIJANINA SMRT RASPLAKALA JE SRBIJU: Godinu dana kasnije na njenom grobu je PRIZOR KOJI SLAMA SRCA

Marijana je bila učenica Srednje stručne škole i 10. decembra ove godine trebalo je da proslavi punoletstvo

Objavljeno:

21. decembra navršiće se godinu dana od stravične nesreće na pruzi u Donjem Međurovu.

Tada je u jezivom sudaru voza i gradskog autobusa stradalo osmoro putnika jer ih je troje umrlo kasnije u bolnici zbog težine povreda, a 28 ih je ukupno povređeno teže ili lakše.

Parastosi su u nedelju održani Marijani Kocić (17), Bogomiru Laziću (75) i Nataši Janković (42) na groblju u Čokotu, gde je dan ranije obeležena prva godišnjica smrti Danijele Stanković (48), dok je pomen Aleksi Dimitrijeviću (15) bio u subotu na groblju u Novom Selu.

- Čedo moje, pogledaj goste svoje, da si ih za 18. rođendan okupila. Pokazivala si mi haljinu koju želiš da obučeš, da budeš lepa kao paunica. Jao, Mako, moje lepo dete - naricala je Marijanina baka Duška nad unukinim grobom.

Marijana je bila učenica Srednje stručne škole i 10. decembra ove godine trebalo je da proslavi punoletstvo. Beskrajno tužni, majka nastradale devojke Vanja, otac Srećko, sestra Jelena, deda Radisav, baka Duška i druga rodbina i prijatelji, okupili su se oko njene večne kuće, gde je sveštenik održao parastos.

Majka Vanja ćutke je ređala omiljene Marijanine slatkiše, sestra Jelena postavljala cveće, među kojima je bilo i ono u obliku tri srca sa Marijaninom slikom... Na grobu su bili i baloni u obliku broja 18, jer su tu nedavno obeležili i rođendan svoje mezimice.

Devojčicin deda Radisav Kocić progovara o vozaču autobusa koji je optužen za strašnu nesreću.

- Osam ljudi je ubio, a preti mu maksimum osam godina zatvora. Samo to mogu da kažem. Za moje dete godinu dana može da bude osuđen. Za svaku dušu po jedna godina. Samo ovde na groblju u Čokotu ima pet grobova. Kad bih ja ubio nekoga, to bi bilo 40 godina - skrhan tugom progovara deda Radisav.

U subotu, 21. decembra, na dan tragedije, u crkvi u Čokotu biće održan zajednički parastos svim postradalim. U nedelju će sveštenici služiti liturgiju za zdravlje preživelih.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.