PUN MI JE KU*AC VAS IZ BEOGRADA, SAD ĆEŠ DA VIDIŠ KO SAM! Dušan tvrdi da ga je POLICAJAC šibao PENDREKOM IZ ZABAVE
Dušan Nastić (44), Foto: Printscreen/Facebook

HOROR

PUN MI JE KU*AC VAS IZ BEOGRADA, SAD ĆEŠ DA VIDIŠ KO SAM! Dušan tvrdi da ga je POLICAJAC šibao PENDREKOM IZ ZABAVE

Navodi da je štene koje je pokušao da spasi uginulo nakon dva dana od incidenta, kao i da je nakon svega završio na lekovima...

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Dušan Nastić (44) je 21.11. 2018. godine u predvečerje vozio bicikl kada je ugledao malo štene. On je zastao da ga podigne, a onda je kako kaže, osetio udarac šakom u lice kada je i završio na zemlji. Sve se odigravalo na Zlatiboru gde Dušan ima kuću.

Prema njegovim rečima, tada je krajičkom oka video policijsku uniformu i osetio policijski pendrek na svojim leđima.

Prvo nisam ni znao da se radi o policajcu, bio sam zatečen, nije mi tražio ličnu kartu, nije mi pokazao značku. Nije me ništa pitao, samo je počeo da me udara krvnički pendrekom po leđima, barem 20 puta, nisam znao šta me je snašlo, priča Dušan za Espreso.co.rs.

foto: Privatna arhiva

Dodaje kako je zapamtio da mu se policajac obratio rečima, "Sad ćeš ti da vidiš ko sam ja, ovde sam ja vlast, pun mi je više ku*ac vas iz Beograda".

Kako tvrdi, policajci su se nakon batinjanja pokupili i otišli, da bi se ubrzo opet vratili kada su se "napravili ludi" glumeći patrolu u obilasku.

Otišli su i odmah se vratili kao patrola. Zastali su da me pitaju da li sam dobro i šta se desilo, bio sam u šoku, verovatno su shvatili šta su uradili. Tada su videli da držim telefon u ruci, i ponudili mi da me odbace do Doma zdravlja. Rekao sam im da se plašim da me ne bace negde, a onda se onaj isti policajac uhvatio za pendrek. Uplašio sam se i morao sam da pristanem. Tada sam otišao u Čajetinu i dobio nalaz lekara o povredama, objašnjava Dušan.

foto: Privatna arhiva

Kaže da je sutradan podneo tužbu protiv policajca jer je zapisao tablice policijskih kola, a tvrdi i da ima i tačno ime policajca. Ipak, policija dva meseca nakon, pokreće kontratužbu tvrdivši da je Dušan napao službeno lice, a da se policajac samo branio.

Ćutao sam sve do sada jer sam čekao sudski epilog, ali sam shvatio da je naše sudstvo korumpirano i da su policajci pustili svuda pipke. Oni su nabavili lažne svedoke i ostao sam bez rešenja, i zato sam odlučio da izađem javno sa ovom pričom, objašnjava Dušan.

Kaže da je policija angažovala lažnog svedoka, izvesnog A.D iz sela Jablanica koji je tvrdio da je napušteno štene njegovo. Prema njegovim rečima, štene je bio ulično i bez ikakvih obeležija, a on nije imao dokaz da je štene u njegovom vlasništvu.

Najveći šok mi je bio kada mi je policajac rekao, "Eto.. sada imamo i svedoka da si pao sa bicikla", navodi Dušan.

foto: Privatna arhiva

Objašnjava da je zvao taksi kako bi došao po njega, ali da mu policajci nisu dali da uđe u vozilo. Ujedno navodi da je taksista bio njegov svedok, ali da on nije video sam čin prebijanja.

Policajci su već videli da sam bio ozbiljan u nameri da idem u Dom zdravlja pa su spustili loptu. Taksista je gledao uznevren kada su me ubeđivali da pođem sa njima. Rekli su mi da neću moći da idem sa taksistom već da kod njega mogu samo bicikl da spakujem. Tada sam seo u njihov službeni automobil, ali nismo otišli odmah u Čajetinu već na Zlatibor da načelik sve konstatuje. Tada je načelnik policije vidno pijan seo na suvozačevo mesto, a ja sam ga upitao na šta sve ovo liči i o čemu se ovde radi, objašnjava Dušan.

foto: Privatna arhiva

Kaže da se u tom trenutku načelnik okrenuo ka policajcu i rekao, "Bolje mu je da ćuti da i mene ne iznervira".

Dalje navodi kako su otišli u Čajetinu na pregled, kao i da mu je policajac pri izlasku iz Doma zdravlja uzeo novčanik i telefon oborivši ga na haubu.

- Nakon toga su me odvezli u stanicu i većali šta će sa mnom da rade. Znali su da su debelo zabrljali, a onda su me pitali da li bih sutra došao kod njih o stanicu da o svemu porazgovaramo. Uzeo sam svoje stvari i rekao da sa njima ne želim ništa da dogovaram, dodaje Dušan.

Dušan je imao i natečenu usnu od udarca
Dušan je imao i natečenu usnu od udarcafoto: Privatna arhiva

Kako je objasnio, u bolnici je osetio totalnu opstrukciju jer je čekao tri sata da mu se neko obrati, a onda su nevoljno uradili pregled.

- Morali su takođe nevoljno da obaveste policiju zbog mojih povreda, ali niko od policajaca nije hteo da dođe na lice mesta. Mislim da je neko zvao i rekao da ignorišu moj slučaj. Sutradan sam otišao u kriminalističku policiju da dam izjavu, i nisu hteli da me prime, a onda se pojavio jedan čovek koji me je uveo u kancelariju i sve ispitao. Video je slike i saslušao me jedini, priča Dušan za Espreso.co.rs.

On je obrazložio i eplog na sudu. Tvrdi da je policija izmislila dva lažna svedoka.

Na sudu je rečeno kako su me dva brata u nekom automobilu videla da sam pokušavao da napadnem policajca koji se samo branio. On je navodno meni tražio ličnu kartu, a onda je jedan brat na svedočenju rekao kako sam hteo biciklom da gađam policajca, a ovaj drugi je bio “realniji” pa je rekao kako sam ustvari kamenom hteo da gađam policajca, a onda je policajac da bi zaštitio sebe ,oborio mene na zemlju i udarao do besvesti, tvrdi Dušan.

foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

On objašnjava kako je kontratužba policajca isplanirana i kako je na kraju ispalo da su njihovi svedoci pravi.

- Njima se sve veruje, a ja lažem iako imam povrede od pendreka na leđima. Epilog je sada da je policajac oslobođen optužbi jer navodno nije bilo dovoljno dokaza, a da se meni sudi jer navodno nisam hteo da pokažem ličnu kartu, dodaje Dušan.

Navodi da je štene koje je pokušao da spasi uginulo nakon dva dana od incidenta, kao i da je nakon svega završio na lekovima.

- Tada su me žena i ćerka koja nije imala ni punih godinu dala čekali kod kuće, a ja nisam mogao da im javim da ću kasniti jer su mi polomili telefon. Završio sam na lekovima, i imam traume od uniformi. Kada ih vidim, odmah me uhvati strah i dobijem napad anksioznosti i to su posledice koje ću vući do kraja života. navodi Dušan koji je odlučio da "pravdu" potraži putem medija i u javnosti.

Iz MUP-a su nam naveli kako je slučaj prosleđen na više adresa nadležnim institucijama, ali da do objavljivanja teksta nije moguće dobiti odgovor.

Kontaktirali smo MUP kako bi dobili odgovor da li su izrečeni navodi tačni, ali do objavljivanja teksta nisamo dobili odgovor.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.