NOVI DETALJI POKUŠAJA ATENTATA NA DAKU! U blizini hotela u kome je upucan LOCIRANI SU CRNOGORSKI KRIMINALCI
Miodrag Daka Davidović, Foto: Printscreen/jutjub

poznato više detalja

NOVI DETALJI POKUŠAJA ATENTATA NA DAKU! U blizini hotela u kome je upucan LOCIRANI SU CRNOGORSKI KRIMINALCI

Neka od tih lica su napustila teritoriju Srbije, a sumnja se da su se sklonili u Crnu Goru

Objavljeno: 10:28h

Srpske bezbednosne službe, na osnovu baznih stanica mobilnih telefona, locirali su nekoliko crnogorskih državljana iz kriminalnog miljea, u blizini hotela "Kraun Plaza", u momentu atentata na Miodraga Daku Davidovića, prenosi Borba.me

Prema Borbinim informacijama iz izvora bliskih istrazi, te osobe su pod posebnom obradom.

Da li je slučajnost ili nešto drugo, da kriminalci budu u blizini mesta gde je pokušan atentat na Davidovića, velikog donatora SPC i protivnika režima Mila Đukanovića, ostaje da utvrdi istraga.

Kako se saznaje, neka od tih lica su napustila teritoriju Srbije, a sumnja se da su se sklonili u Crnu Goru.

Davidović je u trenutku ranjavanja, u utorak veče, oko 21 čas, bio u kafiću, na međuspratu hotela “Kraun plaza” na Novom Beogradu, zajedno sa vladikom Joanikijem, episkopom budimljansko-nikšićkim. On je pogođen u ruku hicem iz snajpera, a prema prvim saznanjima iz istrage, samo je splet srećnih okolnosti pomogao da ne bude ubijen.

Ovaj događaj, koji se odigrao u Beogradu, uznemirio je brojne prijatelje Davidovića i dodatno zabrinuo vernike Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori uoči najavljenog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti koji je za Mitropoliju crnogorsko-primorske i njene eparhije neprihvatljiv.

Do sada prikupljena operativna saznanja o motivima i načinu izvršenja neuspelog atentata na biznismena Miodraga Daku Davidovića u hotelu “Kraun plaza” uveliko podsećaju na likvidaciju vojnoog ministra vojske Jugoslavije Pavla Bulatovića.

Bulatović je ubijen iz snajpera u februaru 2000. godine u restoranu fudbalskog kluba “Rad” u Beogradu, a ta likvidacija je kasnije pokrenula lavinu političkih promena u Srbiji, ali ne i u Crnoj Gori.

(Espreso.co.rs/Borba.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.