Vođa krimi grupe koja je pravila pasoše članovima klanova Srbije predsednik je Veća romskih udruženja Hrvatske!
Ilustracija, Foto: Daktilo

Akcija hapšenja

Vođa krimi grupe koja je pravila pasoše članovima klanova Srbije predsednik je Veća romskih udruženja Hrvatske!

Nusret Serifović uhapšen je zbog sumnje da je bio organizator kriminalne grupe

Objavljeno:

Nusret Seferović (49), predsednik Veća romskih udruženja Hrvatske uhapšen je jutros u ovoj državi zbog sumnje da je bio organizator kriminalne grupe koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalaca Srbije i Crne Gore.

Kako nezvanično saznaju hrvatski mediji, Seferović je bio organizator ove kriminalne grupe i priveden je u istočnom delu Zagreba.

U ovoj akciji uhapšeno je još 30 članova krimi organizacije, a među njima ima i pripadnika policije! Hrvatski MUP potvrdio je ove informacije ali za sada nije želeo da otkriva više detalja.

Akcija hapšenja ove kriminalne grupe, kako prenose hrvatski mediji, planirana je godinu dana!

Kako prenose pojedini lokalni mediji, Seferović je predsednik Veća romskih udruženja Hrvatske, kao i predsednik Udruženja Roma Hrvatske. U njegovo dvorište u Zagrebu pre tri godine bačena je bomba.

Bomba je bačena oko 1.20 sati, a u tom je trenutku u kući bilo više od 50 ljudi koji su mirno spavali kada ih je probudio zvuk eksplozije. U sklopu kuće nalazilo se nekoliko romskih udruženja, ali i dečji vrtić.

Pala kriminalna grupa bavila se izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Evropi, među kojima su pripadnici zemunskog, škaljarskog i kavačkog klana.

Uhapšeno je oko 30 osoba, na području Zagreba, Zadra, Karlovaca i drugih gradova, a ista grupa se povezuje sa desetak mafijaških likvidacija na više kontinenata.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.