NOVI DETALJI UBISTVA SAVKETA ISPRED NANE: Na suđenju su ispričane SKROZ RAZLIČITE PRIČE
Aleksandar Savković, Foto: Espreso.co.rs

svedoci ubistva

NOVI DETALJI UBISTVA SAVKETA ISPRED NANE: Na suđenju su ispričane SKROZ RAZLIČITE PRIČE

Oba svedoka rekla su da su čula samo jedan pucanj i da nisu videli, niti čuli kada je Grbović upucao Iseinovića

Objavljeno: 10:26h

Svedoci ubistva ispred beogradskog kluba „Nana“ kada je nastradao Aleksandar Savković juče su na suđenju ispričali različite priče – dvojica momaka koji su bili sa ubijenim rekli su da nije bilo nikakvih nereda pre ubistva, dok je menadžer kluba ispričao da je Savkovićevo društvo pravilo probleme. On je danas izneo nove detalje o tome šta je video te večeri.

Marko Blagojević i Stevan Ilinčić koji su te decembarske noći 2017. godine bili u društvu ubijenog Savkovića i ranjenog Adija Iseinovića svedočili su danas da pre pucnjave nije bilo incidenata. Obojica tvrde da je društvo u kom su bili bilo veselo i pristojno i da nisu pravili probleme, kao i da im nije bilo jasno zašto su izbačeni iz kluba. Rekli su da se nisu opirali obezbeđenju i da nije bilo tuče ispred „Nane“.

Oba svedoka rekla su da su čula samo jedan pucanj i da nisu videli, niti čuli kada je Grbović upucao Iseinovića.

Ilinčić je ispričao da je pošto je čuo pucanj počeo da beži, ali ga je nekoliko momaka sustiglo i počelo da ga tuče. Oborili su ga na zemlju i šutirali sve dok njegova devojka nije pritrčala i legla preko njega. Tada je maltretiranje prestalo, a njih dvoje su, kako je rekao, prišli Savkoviću, koji je nakon pucnja ostao da leži na zemlji.

foto: Espreso.co.rs, Na fotografiji: Aleksandar Savković sa najboljim prijateljima

Blagojević je takođe pritrčao Savkoviću i svi zajedno su ga smestili u taksi kojim je odvezen u Urgentni centar.

- Delovalo je da je živ i svestan, ali već je bio jako bled i košulja mu je bila krvava. Imao je ogrebotine po licu i slomljen zub - prisetio se Blagojević.

Ilinčić je rekao da jedva čeka da se završi suđenje.

- Ovo je jedan veliki stres za mene. Ništa novo nemam da dodam, jedva čekam da se završi, videli ste da nisam mogao ni zakletvu da pročitam - rekao je on osvrnuvši se na to da je jednu rečenicu zakletve koju izgovaraju svedoci morao da ponovi nekoliko puta jer je nije izgovarao pravilno.

Njihovo današnje svedočenje značajno se razlikuje od onoga što su na sudu ispričali optuženi koji tvrde da je Savkovićevo društvo pravilo probleme, lomilo čaše i sukobilo se sa navijačima Crvene zvezde koji su bili za susednim stolom.

Advokat Vanja Gajić, branilac Nedeljka Grbovića koji je optužen da je ubio Savkovića i ranio Iseinovića, imao je primedbe na svedočenje Blagojevića i Ilinčića. On je naveo da su iskazi kontradiktorni, neiskreni i nelogični.

- Svedok Blagojević je hteo da prikrije agresivno ponašanje kako oštećenog Iseinovića tako i ostalih članova društva kako bi izbegli odgovornost za posledice ovog incidenta i tragičnog događaja - rekao je Gajić.

foto: Espreso.co.rs

Menadžer „Nane“ izneo nove detalje događaja

Damir Lačić, menadžer kluba „Nana“ rekao je da ostaje pri onome što je ranije ispričao u tužilaštvu, ali da bi voleo nešto da doda.

- Došao sam oko dva sata posle ponoći, gosti su pristizali, u separeu levo od ulaza sedeo je Savković i njegovo društvo, bilo je puno alkohola i svega za stolom. Ponašao se nedolično, huliganski, problematično, bilo je dreke, vike i lupanja… Opomenuli smo ih nekoliko puta, a onda smo ih izveli napolje. Tokom izvođenja, ja sam lično video da je Savković u hodniku udario Grbovića – dva puta u leđa i jednom u glavu. Grbović se zateturao, ali nije ništa preduzimao. Kasnije je Savković udario i Šapurića…- ispričao je Lačić.

Sudija Marina Anđelković ga je prekinula i upitala kada se tačno prisetio ovih detalja pošto ništa od toga nije ranije ispričao. Svedok je odgovorio da je on to znao sve vreme, samo nije pomenuo jer je bio „nesnađen i hteo je da se sve što pre završi“.

- Niko me ranije nije pitao za ovo i mislio sam da je bitnije ono što je bilo ispred. Kad mi se sve sleglo shvatio sam da moram da ispričam sve. Istina je da je udario i Šapurić Stefana pesnicom u glavu. Tad je nastala gužva, komešanje, guranje - dodao je Lačić. On je tvrdio da obezbeđenje nije uzvraćalo.

foto: espreso.co.rs

- Kakvo vam je to obezbeđenje kad nije reagovalo i vraćalo udarce - prokomentarisala je sudija Anđelković, na šta Lačić nije odgovorio.

On je nastavio da prepričava šta se događalo ispred kluba i rekao je da je čuo jedan pucanj i da je video Grbovića kako stoji sa ispruženom rukom, ali nije video u koga je pucao. Grbović je, kako je ispričao, mirno krenuo ka svojim kolima, međutim, tada je video Savkovića i dvojicu momaka kako idu ka njemu.

- Savković je pretio i psovao dok je išao ka Grboviću - rekao je Lačić. Na pitanje šta je Savković govorio, on je rekao da je čuo da je pominjao majku i govorio Grboviću: „Rešiću te“.

- Grbović je podigao ruku ka njemu, verovatno uperio pištolj, nisam video zbog udaljenosti. Ali, ova dva momka su se tada sklonila i njih dvojica su ostali sami, jedan nasuprot drugom, na odstojanju od nekoliko metara - kazao je svedok. „Savković je nastavio da ide ka njemu, a Grbović mu je rekao: ’Nemoj Savke, molim te’. Savković je ćutao, trgnuo se za pojas, čini mi se sa leve strane.“

Sudija je upitala Lačića šta je mislio kada je video da se Savković hvata za pojas, na šta je on rekao da je mislio da ima pištolj.

Lačić je rekao da je okrenuo glavu jer je imao scenario u glavi i nije mogao da gleda, pa je ušao u klub i ubrzo čuo jedan pucanj, a zatim i drugi. Kada je nakon par sekundi otvorio vrata i izvirio, video je da Savković leži, a Grbović stoji u njegovoj blizini.

- Pokušao sam da izbegnem tu stresnu situaciju, nisam dalje obraćao pažnju, seo sam u kola i otišao kući - ispričao je menadžer kluba.

Sudija Anđelković ponovo je stavila akcenat na to da je svedok promenio svoju priču.

- Vi rekoste malo da dopunite, a ispričali ste nešto što niko nije rekao do sada. Što nam ovo niste ispričali ranije, što niste otišli u policiju? Prošlo je dve godine i Vi sad pričate - rekla je ona, ali je on samo ponovio da ga ranije niko nije pitao za detalje.

- Pa ni sad Vas niko nije pitao - odgovorila mu je sudija.

Lačić nije znao da kaže odakle Grboviću pištolj, jer ga nije imao kao obezbeđenje kluba.

- Pretpostavljam da se ništa ne bi desilo da Savković nije psovao i pretio -završio je Lačić.

Ubistvo ispred kluba

Verzija događaja koju je danas na sudu ispričao svedok Lačić saglasna je sa odbranom optuženog Grbovića koji tvrdi da je pucnjavi prethodilo nasilničko ponašanje Savkovića i njegovih prijatelja, kao i da mu je ubijeni pretio.

Iseinović, koji je takođe upucan te noći, na prošlom suđenju je poricao da je bilo nereda i kazao da Grbovićeva priča ne stoji. Iseinovićevo svedočenje se velikim delom poklapa sa onim što su danas ispričali Blagojević i Ilinčić.

Savković je bio navijač fudbalskog kluba „Rad“, ali i član ekipe ubijenog kriminalca i vođe Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Osim fotografija sa društvenih mreža, o njihovim vezama govori i presuda kojom su Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, Boris Karapandžić i Savković osuđeni da su sa još dvojicom momaka demolirali kafić „Holivud“ na Karaburmi u vlasništvu Aleksandra Vavića, vođe supraničke navijačke grupe „Alkatraz“. Demoliranje se desilo u vreme kada su „Janjičari“ od „Alkatraza“ preuzeli južnu tribinu. Detaljnije o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Savković je tokom godina osuđivan za razbojništvo, nanošenje teških telesnih povreda, prodaju droge i za ometanje pravde jer je na suđenju pretio sudiji.

(Espreso.co.rs/Krik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.