OVA OPAKA BOLEST ODVELA JE SOFIJU U SMRT: Do zadnjeg trena se GRČEVITO BORILA iako je SVE VREME PATILA!
Sofija Nakić, Foto: Facebook

tragično

OVA OPAKA BOLEST ODVELA JE SOFIJU U SMRT: Do zadnjeg trena se GRČEVITO BORILA iako je SVE VREME PATILA!

Ova hrabra tinejdžerka dugo se borila protiv dečjeg raka, ali i pored svih napora grčkih lekara, njeno izmučeno telo nije izdržalo

Objavljeno:

Devojčica Sofija Nakić (16) iz Aleksinca koja je bolovala od sarkoma vezivnog tkiva, preminula je večeras u grčkoj bolnici.

Ova hrabra tinejdžerka dugo se borila protiv dečjeg raka, ali i pored svih napora grčkih lekara, njeno izmučeno telo nije izdržalo.

Sofija Nakić rodila se 7. juna. 2003. u Aleksincu, a od prošle godine joj je bio dijagnostifikovan sarkom vezivnog tkiva u sinusnoj šupljini i na mekom nepcu.

Nažalost ta teška bolest joj je dijagnostikovana sa zakašnjenjem u julu 2018. godine, a prvi simptomi bolesti pojavili su se decembra 2017. godine.

Od avgusta 2018.godine lečila se na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije i povremeno u KC Niš, odeljenje Dečije onkologije i radiologije, a pre 5. novembra je otputovala u Grčku na lečenje, međutim nije joj bilo spasa.

Dobijala je hemioterapije, tri različita citostatika i radio terapiju, ali ništa od toga nije dalo rezultata, prenosi Srbija danas.

Bolest koja je odnela Sofijin život, nazivaju "dečiji rak". Ta bolest veoma je opaka, a samo jedan od milion ljudi zadobije ovo teško oboljenje, a borba nimalo nije laka i jednostavna. U samom Aleksincu ovaj tip bolesti poslednji put je zabeležen davne 1986. godine.

foto: Facebook

Poslednjih dana roditelji su bili nemoćni dok njihova Sofija danima nije jela, jer je sarkom ispunio usnu duplju.

- Uopšte ne može da priča, ne jede već mesecima, na špric joj dajemo supice i čorbice, ali je već poprilično klonula duhom, depresivna je i samo plače, ima bolove jer je pritiska po licu, baš je loše u zadnje vreme. Odbija da jede, samo spava - ispričao je tada njen otac Bojan Nakić za lokalni portal.

Nakon što su odrađene prve analize u grčkoj bolnici bilo je jasno da vesti nisu dobre, jer je magnet potvrdio ono što je skener ranije pokazao - da se sarkom proširio i pravi pritisak na mozak, što je dovelo do toga da mnoge stvari kod Sofije ne funkcionišu.

foto: Facebook

Mnogobrojni prijatelji Sofije i njene porodice opraštaju se od hrabre devojčice, a njena najbolja drugarica saopštila je svima koji su se borili da Sofija ozdravi i poruku:

- Večeras je naša Sofija izdahnula. Sačekala je svog tatu da dođe da je poljubi još jednom i otišla na neko bolje mesto. I pored svih napora grčkih lekara, njeno izmučeno telo nije izdržalo. Hvala vam svima što ste bili uz Sofiju do poslednjeg minuta njenog života. Hvala vam svima što ste se na sve moguće načine trudili da joj pomognete. Nažalost, bilo je kasno. Iskreno saučešće porodici i molimo vas sve za razumevanje kada su oni u pitanju. Mirno spavaj Sofi i odmori se mila - zaslužila si... - napisala je ona.

(Espreso.co.rs/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.