UBICA JE IMAO DUGU, SVETLU JAKNU! Hladnokrvno je pucao u Kiću, POLICIJA NA TRAGU EGZEKUTORA VOĐE ALKATRAZA
Ljubomir Marković Kića, Foto: Printscreen/facebook

FOTO-ROBOT

UBICA JE IMAO DUGU, SVETLU JAKNU! Hladnokrvno je pucao u Kiću, POLICIJA NA TRAGU EGZEKUTORA VOĐE ALKATRAZA

Vođu navijačke grupe "Alkatraz" ubica u svetloj, dugoj, jakni, presreo je ispred balona u kom je igrao fudbal u Ulici Grčića Milenka na Voždovcu

Objavljeno:

Policija je napravila foto-robot ubice Ljubomira Markovića Kiće (39) na osnovu snimka sa sigurnosnih kamera i opisa svedoka hladokrvne likvidacije nasred ulice.

Vođu navijačke grupe "Alkatraz" ubica u svetloj, dugoj, jakni, presreo je ispred balona u kom je igrao fudbal u Ulici Grčića Milenka na Voždovcu. Ne mareći za brojne kamere, koje pokrivaju ovu tačku, niti za mnogobrojne svedoke, nasred ulice mu je prišao i počeo da puca. Kića se dao u beg preko ulice ka benzinskoj pumbi, međutim hladokrvnog egzekutora ni to nije zaustavilo - prišao mu je, a kada je pao na zemlju, Kići u glavu ispalio dva hica kako bi ga "overio".

Sve ovo gledalo je nekoliko prijatelja ubijenog vođe navijača koji su izašli sa njim u grupi iz balona nakon što su igrali fudbal.

Upravo uz njihovu pomoć, i snimaka sa sigurnosnih kamera, policija je napravila fotorobot ubice. Egzekutor na licu nije imao masku, ali je preko glave navukao kapuljaču kako bi se malo zaštitio od kamera, međutim, njegovo lice videli su Kićini prijatelji kada im je prišao. Kako se vidi na snimku jedne od sigurnosnih kamera, nekoliko muškaraca okrenulo se kada je mladić sa pištoljem u rukama prišao Markoviću. Marković je, čim je video njegovo lice, shvatio šta će se dogoditi - počeo je da beži, a ubica je išao za njim i pucao.

Kako pišu "Novosti" policija sada ima i bitan trag koji bi mogao da dovede do hapšenja odgovornih za ovaj zločin i u ovom trenutku operativci MUP Srbije imaju indicije ko je direktan počinilac ovog zločina, odnosno ko je povukao oroz i ubio Markovića.

Za njegovo hapšenje neophodno je da se obave još neka veštačenja i prikupe dodatni materijalni tragovi. U toku je identifikacija i ostalih umešanih, pre svih oni koji su pružili logistiku direktnom počiniocu.

- Policiji je naruku išla činjenica da postoji snimak zločina, kao i to što ubica nije krio lice. Iako je većim kaputom pokušao da sakrije konstituciju tela, odalo ga je nekoliko detalja. Ima karakterističan hod i kretanje. Izgledalo je kao da ga je i Marković prepoznao - navodi sagovornik pomenutog lista.

I od Markovićevih prijatelja i drugova policija je zatražila da pažljivo pregledaju snimak ne bi li uočili bilo kakav detalj koji bi odao ko bi mogao da bude počinilac. Išlo se, naime, logikom ako je žrtva prepoznala ubicu, možda će to moći da učini i neko od njegovih poznanika.

Potraga za počiniocem surovog ubistva usmerena je i na ljude koji su se sa Markovićem možda sreli u zatvoru gde je proveo devet i po godina posle presude osumnjičenima za ubistvo Brisa Tatona. Moguće je da je ubica bio sa njim iza rešetaka, a kada ga je ugledao Marković je posumnjao da je tu zbog njega, pa je zato jedino on od svih sa snimka pokušao da umakne.

Pre zločina, Marković je sa drugarima bio u sportskom balonu na treningu. Posle sporta se istuširao i krenuo napolje. Zastao je ispred stepenika da propusti automobile i tada mu je, sa leve strane, prilazi muškarac, koji mu je iz nekog razloga izazvao sumnju.

- Njihovi pogledi su se u jednom trenutku susreli - navodi izvor blizak istrazi. - Kića je gledao u njega nekoliko sekundi i tek onda počeo da trči. Tokom bega izvukao je pištolj, ali nije uspeo da ga upotrebi. Ubica ga je prvo ranio, a kada je pao, prišao mu i pucao mu u glavu. Potom je pobegao u park. Nedaleko odatle, kako se sumnja, čekao ga je saučesnik u vozilu BMV, šabačkih tablica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.