Počuča ne ide u zatvor, nagodio se s Tužilaštvom

pao dogovor

Počuča ne ide u zatvor, nagodio se s Tužilaštvom

On je postigao nagodbu s Tužilaštvom da bude osuđen na godinu i po dana zatvora, odnosno četiri godine uslovno
Objavljeno:

Nekadašnji portparol PTJ-a Radomir Počuča rekao je da je postigao nagodbu s Tužilaštvom da zbog učešća u sukobima u Ukrajini bude osuđen na godinu i po dana zatvora, koja se pak neće izbrisati ukoliko u naredne četiri godine ne počini novo kazneno delo. Počuča, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj televizije Pink, učestvovao je u sukobima u Ukrajini kao borac na proruskoj strani. Mediji su pisali i da je po okončanju borbi boravio u Moskvi. Radomir Počuča uhapšen u Srbiji! Pokušao ilegalno da uđe u zemlju!

On je danas rekao da se s tim u vezi postigao nagodbu s Tužilaštvom da bude osuđen na godinu i po dana zatvora, odnosno četiri godine uslovno. Ročište u postupku protiv Počuče zbog ugrožavanja sigurnosti aktivistkinja i aktivista nevladine organizacije "Žene u crnom" odloženo je u Višem sudu u Beogradu za 19. maj jer se nije pojavio branilac optuženog. Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal vodi krivični postupak protiv Počuče pred Višim sudom u Beogradu, po optužnom predlogu zbog pretnji "Ženama u crnom" upućenih preko društvene mreže Fejsbuk.
Nebojša Mandić
Počuča je novinarima rekao da ostaje pri svojim tvrdnjama da to nije bio poziv na linč, već "ironičan komentar". Počuča je krajem marta uhapšen u Srbiji po poternici koja je za njim bila raspisana zbog izbegavanja suđenja, ali je ubrzo pušten da se brani sa slobode i oduzet mu je pasoš. (Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.