PRETUČENA DEVOJČICA (12) KOD SENTE: Devojka (22) nasrnula na nju, lupila joj šamar i BACILA JE NA BETON
Devojka (22) nasrnula na nju, Foto: Nebojša Mandić

HOROR!

PRETUČENA DEVOJČICA (12) KOD SENTE: Devojka (22) nasrnula na nju, lupila joj šamar i BACILA JE NA BETON

Pozvali smo policiju koja je izašla na lice mesta i napravila zapisnik - kaže majka pretučene

Objavljeno:

Dvanaestogodišnja Ž. D. iz Tornjoša nadomak Sente pretučena je danas oko devet časova ispred prodavnice u koju je krenula da kupi užinu za vreme školskog odmora. Kako za ’’Blic’’ objašnjava njena majka Aranka D. devojčicu je bez ikakvog povoda napala K. P. (22) koja je prolazila pored prodavnice.

- Moja ćerka je stajala sa drugaricom i htele su da uđu u prodavnicu i kupe užinu kada joj je prišla jedna žena i udarila joj šamar, a zatim joj je počupala kosu i bacila je na beton. Sa njom je bila još jedna žena koja je izgleda isto htela da je udari jer je vikala nešto ali su prestale kada su videle da moja ćerka plače i onda su otišle – priča nam uzrujana majka.

Dodaje da ne poznaje ženu koja joj je napala ćerku niti može da pretpostavi koji je razlog sem to što je devojčica romske nacionalnosti.

- Jako sam zabrinuta i uplašena. Pozvali smo policiju koja je izašla na lice mesta i napravila zapisnik. Posle toga sam odvela ćerku u ambulantu, ali danas ne radi pedijatar pa su mi rekli da dođemo sutra. Ne znam šta da radim. Ćerka mi sada spava, ali se požalila da je boli glava, noga i leđa – priča majka pretučene devojčice.

U Policijskoj upravi Kikinda potvrđeno je za ’’Blic’’ da je u Tornjošu napadnuta devojčica koju je pregledala lekarska ekipa Hitne pomoći i da policija intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti koje su dovele do ovog incidenta. Nezvanično saznajemo da devojčici prilikom pregleda nisu konstatovane vidljive povrede.

Ovim povodom oglasila se i Romska partija čiji je predsednik Pokrajinskog odbora Sebastijan Kurina u izjavi za ’’Blic’’ najoštrije osudio ovaj incident i okarakterisao ga kao još jedan od primera nasilja nad pripadnicima romske manjine.

- Pretučena devojčica ništa nije uradila toj ženi niti je poznaje. Ona je jedno pristojno i vaspitano dete i potiče iz normalne porodice. Otac joj radi u Austriji i imaju sasvim solidna primanja. Jednostavno, žive kao sav normalan svet – kaže Kurina uz napomenu da od nadležnih očekuje hitnu reakciju i primerenu kaznu za ženu koja je napala devojčicu.

- Ako smo mi zaista demokratsko društvo kakvim se predstavljamo onda očekujemo da su nam svi građani zaštićeni, pogotovo oni najmlađi, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost i zahtevamo od policije da uhapsi i procesuira ženu koja je napala devojčicu. Ukoliko se to ne desi, spremni smo i da organizujemo demonstracije dokle god se ne kazni ta žena – poručuje Kurina.

(Espreso.co.rs / Agencije / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.