DUŠANKA JE UMRLA TOKOM RUTINSKOG PREGLEDA! Porodica ne može da dođe sebi od ŠOKA! NJU VIŠE NIKO NE MOŽE DA VRATI
Preminula baka Dušanka Banjac, Foto: Pritnscreen

PRETUŽNO!

DUŠANKA JE UMRLA TOKOM RUTINSKOG PREGLEDA! Porodica ne može da dođe sebi od ŠOKA! NJU VIŠE NIKO NE MOŽE DA VRATI

Kako su rekle okupljene komšije, ženu su viđali često, znaju i porodicu, ali da je imala bilo kakve probleme, nisu mogli reći...

Objavljeno:

Srbiju je danas potresla vest da je 72-godišnja pacijentkinja Dušanka Banjac (74) preminula nakon što je podvrgnuta anesteziji u privatnoj ordinaciji "Dr Nestorov", iz koje se nije probudila.

Privatna ordinacija "Dr Nestorov" iz Beograda, prema saznanjima "Blica" uopšte nije imala dozvolu za bilo koji tretman koji podrazumeva opštu anesteziju, a kako saznajemo, inspekcija Ministarstva zdravlja će ovoj zdravstvenoj ustanovi zabraniti rad.

Međutim, iako privatna ordinacija nije imala potrebne dozvole, porodica ipak, ne želi da komentariše tragediju koja ih je zadesila.

- Nju više niko ne može da vrati, ma šta se sad bude dešavalo. Stvarno ne želimo da dajemo bilo kakve izjave dok se obdukcija ne obavi, i nadležni ne utvrde šta se tačno desilo - rekli su nam članovi porodice, koje smo u crnini zatekli u stanu gde je pokojna žena živela.

A ispred zgrade u Sremčici muk. Nekoliko komšija okupilo se, vidno uzmenireni i tužni zbog vesti koju su čuli.

- Od vaših kolega smo saznali da je preminula. Prosto ne mogu da verujem da se to dogodilo. Nismo ni znali da je bila na pregledu - rekao nam je jedan od komšija iz susednog ulaza.

Kako su rekle okupljene komšije, ženu su viđali često, znaju i porodicu, ali da je imala bilo kakve probleme, nisu nam mogli reći.

- Uglavnom se svi znamo iz ovih okolnih zgrada. Nismo se nešto preterano družili ali znam ko je žena, i nemam nijednu ružnu reč da kažem za nju, ili njenu porodicu - priča komšinica.

Šta se tačno dogodila, i kako je nesrećna žena preminula, iako je reč o dijagnostičkoj metodi, utvrdiće inspekcija koju je Ministarstvo zdravlja poslalo na teren.

- Uputili smo inspekciju na teren da se utvrde sve okolnosti pod kojima je došlo do nemilog događaja - rečeno je za "Blic" u Ministarstvu zdravlja. Oni još dodaju da će javnost o svemu biti blagovremeno obaveštena.

Podsećanja radi, Dušanka Banjac primljena je u privatnu ordinaciju na Voždovcu juče kako bi uradila rutinski pregled. Međutim, nakon što joj je ubrizgana anestezija, nesrećna žena se više nije probudila.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.