SIN RAJE KAZIMIROVIOĆA NA SALAŠU JE NAŠAO ONO ŠTO JE UBICA TRAŽIO! Odmah je pozvao policiju
Ubistvo u Jabukovcu, Foto: YoutubePrintscreen/Zamediatelevizija/Twitter/m_macak

SUROVO UBISTVO

SIN RAJE KAZIMIROVIOĆA NA SALAŠU JE NAŠAO ONO ŠTO JE UBICA TRAŽIO! Odmah je pozvao policiju

Novac je, naime, posle sahrane našao Nenad, sin Raje Kazimirovića

Objavljeno: 09:39h

U kući Raje Kazimirovića (72), ubijenog 7. avgusta na svom imanju u Jabukovcu, kada su likvidirane i njegove majka, sestra i sestričina, bilo je novca, a kako saznaje "Blic", osumnjičeni za zločin Davor P. (35) nije uspeo da nađe novac sakriven u prostoriji u podrumu.

Novac je, naime, posle sahrane našao Nenad, sin Raje Kazimirovića. On je pronašao desetak hiljada evra, o čemu je obavestio policiju, dok je osumnjičeni za četvorostruko ubistvo Pernić iz kuće žrtava odneo ukupno oko 500 evra.

- Rajin sin Nenad, koji sa porodicom živi u Austriji, organizovao je sahranu oca i babe Dragice na lokalnom groblju u Jabukovcu. Nenad je iz Austrije došao odmah po saznanju da su mu najbliži rođaci ubijeni, ali se posle dan-dva vratio u Beč jer je tamo trebalo da završi neke poslove, tako da prilikom te prve posete nije imao vremena da detaljno pregleda očevu kuću - kaže sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

foto: Kurir

Rajin sin se vratio u Jabukovac da bi 15. avgusta, nedelju dana nakon što su nađeni leševi u dvorištu, prisustvovao sahrani oca i babe. Tek kada je završena sahrana, detaljnije je pregledao očev dom. Pročešljao je prostorije u domu Kazimirovića, koje je prethodno i policija detaljno pregledala, ali ništa nije našao.

Jedna prostorija u podrumu bila je zaključana, sin je našao ključ. Otključao je i unutra detaljno pregledao stvari i na svoje zaprepašćenje našao novac, desetak hiljada evra - nastavlja priču naš izvor i dodaje da je Nenad Kazimirović o svom otkriću odmah obavestio policiju.

Upravo u to vreme istražitelji su proveravali da li je Nenad Kazimirović možda povezan sa zločinom na salašu, i ubistvima oca Raje, babe Dragice (93), tetke Ljubinke Oprikić (76) i sestre od tetke Dragane Jozeljić (53). Istražitelji su imali saznanja da Nenad sa ocem nije bio u dobrim odnosima, i to odavno, te da je u Beču navodno imao finansijskih problema, pa su istraživali i mogućnost da on ima motiv za ubistvo sopstvene porodice.

Nenad je saslušan, ali u njegovoj izjavio nije bilo nijednog detalja koji bi ukazao da ima bilo kakvih saznanja o zločinu. Uz to, Nenadovo nalaženje novca i prijava policiji išla je u prilog tome da nije povezan sa zločinom.

foto: Printskrin: ZA Media Televizija

Policija je ubrzo, 25. avgusta, uhapsila osumnjičenog meštanina Jabukovca Davora P., koji je priznao zločin. On je u prvom iskazu naveo da je četvoro žrtava na imanju Kazimirovića, na obodu Jabukovca, ubio hicima iz malokalibarske puške i "škorpiona" te da je iz doma ubijenih odneo ukupno oko 500 evra. Zašto nije detaljno pretresao salaš do danas nije razjašnjeno.

On dodaje da je Kazimirović saslušan već u prvim danima istrage, kao i da njegovo svedočenje istražiteljima nije otkrilo gotovo ništa.

Mesec dana posle hapšenja Pernića, privedena je i Maja B. (25), takođe iz Jabukovca, koju je on u drugom iskazu pred tužiocem optužio da mu je bila saučesnica.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.